JOAN CARLES MARCH ENTREVISTA LA CONSELLERA PATRÍCIA GÓMEZ

271

El metge especialista en Salut Pública i Medicina Preventiva, Joan Carles March, entrevista la consellera de Salut del Govern de les illes Balears, Patrícia Gómez.

Durant la conversa, la consellera Gómez reconeix que gestionar una pandèmia com la del coronavirus ha estat molt complicat. I és que, en molt poc temps, ha hagut de prendre decisions molt importants, que afecten tota la població. Per sort, “tenc la sort de comptar amb el millor equip d’aquest país”, assegura Gómez qui en destaca el suport i la resilència de les persones que el conformen.

La consellera Gómez repassa els primers mesos, quan la covid-19 va coincidir amb el grip, i el fet que el segon cas de la pandèmia causada pel SAR-CoV 2 de l’Estat espanyol es donàs a Mallorca, quelcom que va permetre analitzar com havia de ser la resposta posterior. També comenta el brot que coincidí amb el retorn dels estudiants de Madrid i Barcelona, i del brot a les residències de persones majors. A l’altre extrem, la consellera també es refereix a l’exemplar cas de Formentera.

En aquests moments, la principal preocupació i ocupació del Govern de les illes Balears és social i econòmica. Tot i amb això la consellera de Salut, Patrícia Gómez, insisteix en què “no ens podem relaxar” i apunta a què “s’ha de fomentar la responsabilitat individual, mantenir el distanciament social” i complir les pautes del desconfinament per continuar “fent passes endavant”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT