“JO SOM A CASA”: QUEDAR-SE SENSE FEINA

515
Foto: Teresa Cerdà.

El dimecres 13 de maig, la pregunta per al treball sobre el confinament deia així: Coneixes qualcú d’aprop teu que s’hagi quedat sense feina temporalment o bé definitivament; que ja no l’hagin contractat; que l’empresa hagi tancat?

Els mateixos alumnes varen nomenar el conjunt de reflexions sobre el confinament “Jo som a casa”, un títol inspirador regal de l’alumne Xavier. Si voleu saber les respostes a les quatre primeres preguntes, podeu accedir-hi a través de l’enllaç: “Què vares pensar…?“, “Què recordes…?“, Una imatge i “Què t’agradaria fer…?“, Diari d’Anna Frank i Camps de refugiats.

PREGUNTA 7: Quedar-se sense feina.

ELISENDA Afortunadament ningú del meu entorn s’ha quedat sense feina.

PUBLICITAT

TERESA Sí, conec molta gent que s’ha quedat sense feina. Algun familiar meu o amics de la família… és una situació complicada per a molta gent.

JÚLIA Sé bastantagent que a lo millor anava a obrir un local i ja no ho farà, o que li han fet un ERTE.

CATALINA S. Sí, la veritat. Almenys a les Balears hem tengut la sort de que no ha estat una comunitat greument afectada en nombre de contagiats, per això crec que ara a la gent li comença a preocupar el tema econòmic. És una realitat que Mallorca en gran part viu del turisme i sense ell… com ho farem? Abans les coses ja anaven justes perquè la temporada és molt curta i ara…?! Sincerament no crec que les empreses i persones ho puguin aguantar molta estona. Tot aquest tema darrerament em preocupa bastant, aquests darrers dies només es xerra de la quantitat de gent que ha d’anar a demanar per menjar, les empreses que no obriran,etc. Jo també ho pensava, fa uns dies ens deien que estàvem en una guerra, si casi ha acabat, que ens queda ara…la pobresa? Esper que no.

PAU Sí, moltes persones, una d’elles és la meva tia la qual té quatre fills que ha de mantenir.

JOANA AINA Conec a molta gent que, degut a aquesta situació, s’han quedat temporalment sense feina. O bé perquè treballen del turisme o bé perquè durant el confinament no han pogut fer feina des de casa. Per tant, és una situació que molta gent pateis i patirà, estic segura que més gent de la que pensam

NEUS La veritat és que no, ja que els que tenc més aprop per sort poden aconseguir doblers fent feina.

AINA Sí. Mu mare es va quedar sense feina temporalment, ja que fa feina a una tenda de roba.

MATEU. Sí el meu pare, feia tennis i no en farà fins que li donen l’ordre. Està aturat temporalment

GUIEM Si, conec una persona que li passa això, a la meva mare, que fa feina de fer xalets nets i havia de començar abans del confinament, però ara ja està apunt de tornar a fer feina.

ESTEVE En aquests moment no conec a ningú del meu entorn que s’hagi quedat sense feina i esper que no s’hi quedin sense, ja que ha de ser una situació molt difícil. Anar a comprar aliments de necessitat i no tenir una feina per poder guanyar un sou ha de ser molt dur. Moltes empreses han tancat, però esper que d’aquí un parell de dies ja puguin tornar a obrir amb total normalitat per així poder tornar a dur una vida amb normalitat, anant a treballar, anant a comprar, etc. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT