“JO SOM A CASA”: FEINES DE CASA

114
Imatge triada per Kevin Codorniu.

El dimecres 27 de maig, la pregunta en relació al treball sobre el confinament era: Què ha suposat per a tu el fet que no poguessis sortir de casa durant tant de temps? Al marge de la feina d’escola, quines altres feines has fet a casa, que normalment no fas?  Quin  paper  ha tengut el mòbil i les xarxes socials en general?

Els mateixos alumnes varen nomenar el conjunt de reflexions sobre el confinament “Jo som a casa”, un títol inspirador regal de l’alumne Xavier. Si voleu saber les respostes a les preguntes anteriors, podeu accedir-hi a través de l’enllaç: “Què vares pensar…?“, “Què recordes…?”, Una imatge, “Què t’agradaria fer…?”, Diari d’Anna Frank i Camps de refugiats.

PREGUNTA 9 .- Feines de casa

JÚLIA Encara que ha estat molt difícil, el fet d’estar confinada, pens que també m’ha anat bé frenar un poc del ritme que duia abans perquè he tengut temps de millorar certs aspectes que feia temps que volia millor. He tengut temps per fer moltes coses que m’agraden i abans no podia. Els primers dies el mòbil va tenir una paper molt important, però a mesura que avançava el temps he anat deixant-lo més de banda o controlant el temps que hi pas.

PAU M’ha suposat un poc d’agobio, ja que teníem bastants de deures i molt d’estrés i no poder sortir m’ha provocat angoixa. A casa he fet les mateixes feines. Si et dic la veritat he estat tant el de matí com el capvespre davant la tauleta i l’ordinador per culpa de l’escola cada dia, més que per a ús de les xarxes socials.

PUBLICITAT

ELISENDA Sobre tot ha estat agobiament perquè després de fer feina tot el dia, en el moment que sortiries a esplaiar-te un poc, no podies. No he començat a fer res que abans no fes però he pogut fer coses més freqüentment que abans no feia com dibuixar, tocar el piano, llegir… Crec que he mirat bastant més el mòbil i les xarxes socials que normalment.

TERESA Aquest confinament he hagut de cultivar la paciència, ja que jo som una persona molt nerviosa i sempre faig moltes coses i el fet de no poder sortir de ca meva em va agobiar un poc. A casa ha aprofitat per canviar la meva habitació i he estat molt amb la família i he cuinat moltes receptes. El mòbil i les xarxes socials han estat presents cada dia, perquè xerrava amb les meves amigues cada dia i era un poc el meu mitjà per entretenir-me.

CATALINA S. El fet de no poder sortir de casa durant tant de temps em va crear un poc d’angoixa, estava molt més sensible i les meves emocions canviaven ràpidament. Era molt més fàcil de derribar, era més dèbil. Tot això estava causat, en part, pel cansament de tants de canvis, tantes males notícies que a vegades no em deixaven descansar. A més, estava constantment reflexionant sobre la vida d’abans, de quins canvis havia de fer, del que realment m’agradava i del que no. El confinament, però, em va deixar fer moltes activitats que a la meva rutina d’abans no podia fer. Vaig tenir temps per expressar-me  fent música, escrivint i dibuixant.  A més, vam aprofitar per fer activitats en família. Cada dia, després de dinar, jugàvem a un parell de partides de cartes o al parxís i el que guanyava decidia el que faríem el dia següent. També miràvem pel·lícules i sèries, i, és clar, vam aprofitar per desar un parell de racons i pintar tota la casa!. Respecte les xarxes socials, van permetre que no perdés tant el contacte amb les amigues i que no tingués la sensació d’aïllament tan present. A més en alguns moments eren una font de distracció i alliberament de tot el que estava passant.

MIQUEL ÀNGEL Principalment el no poder sortir durant dos o tres mesos ha fet que descobrís moltes coses interessants, també estar més amb la meva família. No ha estat tan dur com m’esperava. Pensava que seria menys temps i a lo millor això ha fet que hagi sigut més bo de dur.

JOANA AINA El fet de no poder sortir de casa durant tant de temps ha suposat un canvi completament de la meva manera de viure: no ana a l’institut, no anar a activitats extraescolars, no veure els amics ni la família, fer classes on line. En conclusió, un canvi molt gran al qual ens haguérem d’acostumar d’un dia per l’altra. Ja que hem passat molt més temps a casa he ajudat i he fet diferents feines que abans no feia tan sovint. Les xarxes socials i el mòbil han estat un aspecte molt important en el dia a dia del confinament i mantenir-se en contacte amb les persones estimades, una manera d’entreteniment.

NEUS Per jo sí que m’ha costat estar a casa, però crec que no tant com uns altres, ja que jo he pogut sortir a l’aire lliure ja que visc a una finca. Sobre les feines, no he fet res que no fes anteriorment ja que he fet lo que solia fer, però a part he fet exercicis, cosa que antes no importava ja que feia esport. I per jo el mòbil en alguns moments ja estat un entreteniment, per passar el temps.

AINA Ha estat una situació dura i difícil de passar. Més d’un dia vaig estar de mal humor que no aguantava ningú. A part de les feines de l’institut, que m’han entretengut bastant, he ajudat a mu mare amb les feines de casa, encara que ja ho feia abans. M’he passat temps mirant sèries i pel·lícules en anglès i no he passat massa temps amb el mòbil.

MATEU Durant el confinament. M’aixec de dormir a les 8.00, em vestesc, beren i em faig les dents netes. Després mon Pare i jo ens n’anam a Alcúdia, a la Creu Roja perquè som voluntaris, per aquest motiu ens varen cridar, per donar menjar als més necessitats, des de les 9.00 fins a les 12.00. Allà, a Alcúdia tenim els materials suficients per estar protegits amb guants, amb mascarilles... Sent voluntari de la Creu Roja em sent un poc important per aquelles famílies que ho necessiten. Aquestes famílies són simpàtiques, es porten bé amb nosaltres, tot i això ens donen les gràcies. Degut al confinament puc ajudar a les famílies que no tenen lo suficient per menjar. Degut a aquest bé, ajudar, em sent millor com a persona. Després de dinar faig els deures i si tenc més temps jug amb el meu germà a jocs de taula. Quan ens avorrim ens posam a jugar a tennis de taula. Això és tot el que faig durant els dies de confinament.

Imatge triada per Neus Jordà.

ESTEVE No m’ha suposat res dolent, el que passa és que m’he hagut d’anar acostumant a aquesta nova situació que mai antes havia viscut. El que menys m’agrada és que no puc/no podia quedar amb els meus amics, però ara per sort, ja podem començar a veure-mos. La feina d’escola, que l’hem haguda de fer a través d’internet (online), aprofit per dir que el mòbil o les xarxes socials en general han estat una gran ajuda per entregar la feina i entretenir-me, i crec que pas més temps davant d’un ordinador, però és per una bona causa: intentar aturar l’epidèmia. Alguns dies he anat a ajudar als meus pares i alguns dies he hagut de fer el dinar (cosa que normalment no feia). No he pogut anar ni a tenis ni a fer extraescolars (repàs), per tant, tot això ho he hagut de fer també a casa meva. Qualcuns dies faig esport per no perdre el meu estat físic i repàs ho faig també de manera virtual. Esper que tot acabi ràpid i que puguem tornar a la normalitat el més ràpid possible…*Jo i tothom!!*

IRIS El que ha suposat és que era molt difícil, ja que crec que tothom té la seva vida social fora, i encara més els adolescents. He ajudat a fer tot a casa, però sempre ho he fet. Molt de paper, perquè fins i tot per fer classes l’hem hagut de necessitar, i ha estat molt important.

DYLAN Per jo aquest confinament ha estat lo més difícil que ha passat en tota la meva vida, no només pel fet de no poder ni sortir ni estar amb els amics, sinó que sent que he perdut una llibertat que antes tenia i que durant la quarentena he perdut. En aquest confinament he après a valorar la gent que t’envolta, la gent que estimes més que res, i que mai saps qui estarà i qui no demà, així que hem de utilitzar el temps que tenim ajudant estimant i protegint a les persones que mos fan el dia a dia. En relació a la  feina ho he tengut molt complicat poder estar pendent de feina amb la situació que he tengut darrerament a ca meva, només he estat intentant ajudar lo més que podia i facilitar les coses.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT