“JO SOM A CASA”: COM REACCIONARES…?

168
Imatge triada per Joan Oliver.

El dijous 2 d’abril, es va plantejar la segona pregunta del treball sobre el confinament als alumnes d’ESO de l’IES Guillem Cifre de Colonya. Deia així: “Quina va ser la teva reacció el dia que vares saber que el període de confinament s’allargaria per 15 dies més? Recordes quin dia era”.

Els mateixos alumnes varen nomenar el conjunt de reflexions sobre el confinament “Jo som a casa”, un títol inspirador regal de l’alumne Xavier. Si voleu saber les respostes a la primera pregunta, podeu accedir-hi a través de l’enllaç: “Què vares pensar…?

PREGUNTA 2: Com reaccionares…?

JOANA AINA Vaig pensar que era el millor però que igualment m’hauria agradat més si tot s’hagués solucionat. No record el dia exacte .

ELISENDA No record quin dia era però vaig sentir molta desesperació i impotència per no poder fer res respecte a la situació.

PUBLICITAT

ÀNGELA Vaig pensar que 15 dies més no ho podria aguantar perquè jo ho començava a trobar feixuc, però em vaig dir que era pel bé de tots.

JÚLIA La Veritat, m’ho esperava i ja havia “normalitzat” més o menys la situació. Crec que era dia 28.

TERESA No record quin dia era, però em vaig sentir agobiada ja que som una persona que m’encanta sortir amb els amics i veure la família.

PERE B. No Vaig reaccionar ja que pensava que s’allargaria, No.

MIQUEL MARTÍ No em va estranyar molt ja que teníem molts de casos i morts i casi tots els països del món amb menys casos seguien fent quarentena. La veritat és que jo crec que la quarentena s’allargarà fins a finals de maig

CATALINA S. Feia dies que es rumorejava que el confinament s’allargaria 15 dies més, per això crec que no vaig tenir una reacció llamativa sinó més bé d’acceptació, perquè dins jo ja sabia que necessitaríem més dies per solucionar el problema

JOAN S. Aquí ja era conscient del moment que estàvem visquent així que estava preocupat, però per altra banda m’agrada estar amb la meva família perquè el confinament em permet disfrutar de temps junts que feia temps que no teníem. Va ser dia 20 de març.

MARIA No record ben de quin dia va ser ja que es va estar plantejant i diguent durant un parell de dies fins que va ser oficial, però la meva reacció ja no va ser de  sorpresa. Havia estat mirant les notícies aquells últims dies i al veure com les gràfiques, els infectats i les morts pujaven moltíssim cada dia ja sabia que no tardarien en allargar-ho. Sé que no em vaig posar nerviosa perquè ho estava duguent bastant bé, encara que estava molt preocupada per com s’estenia aquesta pandèmia.

MIQUEL ANGEL  Vaig pensar que tendríem més vacances encara, perquè encara no me donava compte del problema

NEUS No record quin dia exacte era, però me vaig sentir un poc trista ja que hauria d’estar més temps a casa, i que no podria veure la gent. A part la meva reacció va ser un poc negativa, però després vaig pensar amb les coses positives

Foto: Pau Arrom.

AINA No Record el dia exacte però crec que era dia 26 de març. Realment ja sabia que ens estaríem més temps abans que ens ho diguessin, però em vaig donar compte que això no acabaria prest i seria dur de passar-

LOUIS Lo que m’està ajudant durant aquesta etapa són els acudits… Aquí en deixaré un:

-Buenos dias. Busco trabajo.

-¿Le interesa de jardinero?

-¿Dejar dinero?! Si lo que busco es trabajo!

NÚRIA Sincerament vaig pensar que quina mala sort que tenim i que no només serien 15 dies sinó que seria més i per això m’hauria de començar a acostumar i no a estressar-me cada pic que sumessin un parell més de dies a la quarentena. Crec que el dia que varen anunciar 15 dies més era dia 21 o 22 per no ho sé massa.

CARLOS Quan me vaig enterar de que allargarien 15 dies vaig pensar: jo només vull començar les classes i que s’acabi ja això, però me va alegrar per que no tenia tots els deures fets i gràcies a això he pogut fer-los tots, Esper que tot això s’acabi ja i poguem començar les classes amb normalitat.

SAMUEL Jo quan me vaig enterar de lo que passava me pensava que no seria res i la meva actitud va ser un poc ignorant però des que varen sumar 15 dies més me vaig donar compte de lo que passava i vaig veure lo greu que era però bé, sé que això passarà i tard o prest tornarem a la vida normal

IRIS  Jo vaig pensar, que quin avorriment, 15 dies més, perquè no puc veure als meus amics ni res, però, haurem d’aguantar tots poc a poc. Enlloc d’una imatge, a jo el que m’inspira es una frase: la unió fa la força i tots junts, quedant-nos a casa vencerem.

DYLAN En principi jo estava bastant preocupat amb tota la situació del confinament ja que significa que no puc sortir ni a veure els meus amics ni a fer activitats i no estar a classe amb els meus companys. Però després d’ una setmana he après que no és per tant i en aquest temps aprens molt a valorar la família i les coses que t’envolten diàriament que tu pot ser que ni te donis conta. També he estat molt relaxat ja que en una setmana normal tenia molts d’exàmens, activitats extraescolars i deures, però ara puc berenar tranquil·lament, fer els deures sense problema i tenir temps per descansar un poc. Es a dir, al principi pensava que seria el final del món però ara em don compte que no esta tan malament i tenc més temps per jo.

GUIEM En aquest moment ja pensava que passava alguna cosa però no li donava molta importància al problema però ara ja no dic el mateix. Crec que el dia que es va dir era dia 22.

ESTEVE Dies més tard, quan em vaig enterar de que estaríem 15 dies més a casa nostra vaig pensar un poc com els dies abans; m’agradava més anar a escola i no fer les tasques a casa meva, ja que em costa molt. Però no totes les coses són dolentes vaig pensar. Ara tendria més temps per estar amb la meva família i tenir més temps lliure per fer altres coses. També vaig pensar amb les coses positives pel món, no hi hauria tanta contaminació. Però sobretot vaig pensar que s’acabés el més ràpid possible ja que volia tornar a la normalitat: quedar amb els amics, fer les tasques a l’escola, etc… però sabia que tot allò era per una bona causa: aturar els contagis.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT