JA ES POT VISITAR L’EXPOSICIÓ VIRTUAL QUE REPASSA ELS 60 ANYS D’HISTÒRIA DEL FESTIVAL DE MÚSICA DE POLLENÇA

195

Va néixer l’estiu de l’any 1962, i ara compleix seixanta anys. Entrar a la web/exposició virtual que s’acaba de publicar en commemoració d’aquesta efemèride és fer un viatge per la història de la música clàssica contemporània. En una primera part d’aquesta exposició virtual podem trobar fotografies d’alguns dels noms i agrupacions més mítics del segle XX que han passat pel Claustre: Montserrant Caballé, Rostropovich, Alfredo Kraus, Joaquin Rodrigo… sense deixar de banda el fundador del Festival Phillip Newman, i el seu continuador Eugene Prokop. Dins aquesta primera part de l’exposició virtual també es poden trobar fotografies de d’altres músics que, tot i no pertànyer al circuit de música clàssica són igualment mítics: Enrique Morente, Joan Manuel Serrat, Noa, Michael Nyman.

Montserrat Caballé al Festival de Música de Pollença

A una segona part d’aquesta exposició virtual es poden trobar gairebé la totalitat dels 60 cartells que tots aquests anys s’han imprès amb motiu del Festival. Un testimoni més que curiós, no només pels noms que hi apareixen, sinó també per l’estètica i el disseny dels cartells.

Cartell del primer Festival de Música de Pollença

A la web tampoc hi podien faltar les signatures de molts d’aquests grans noms de la música i les felicitacions dels directors d’altres festivals importants de la geografia peninsular.

Maria João Pires torna al Festival 24 anys després

Maria João Pires al Claustre de Sant Domingo l’any 1997

I un dels grans noms que es poden trobar a l’exposició virtual és el de la pianista Maria João Pires, que ja va participar en el festival l’any 1997, i ho tornarà a fer enguany. Serà el 16 d’agost, quan oferirà un recital amb la Sonata D 664 de Schubert, la Suite bergamasque de Debussy i una selecció de nocturns i valsos de Chopin. Aquest recital de piano s’ha anunciat després que s’hagi hagut de suspendre el recital de la pianista Xinesa Yuja Wang amb Andreas Ottensamer, que havia d’inaugurar aquesta 60a edició el dijous 5 d’agost. L’anul·lació del concert s’ha produït per motius aliens a l’organització del festival.

PUBLICITAT

I demà, l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Aquí teniu l'enllaç d'una interessant exposició virtual que fa un repàs gràfic als 60 anys d'història del festival. També us contam les darreres novetats dels concerts que comencen demà.

Però abans del concert de Maria João Pires, demà 7 d’agost tindrà lloc els concerts de l’Orquestra Simfònica Illes Balears amb el violoncel·lista Edgar Moreau i el director Joshua Weilerstein. El programa inclourà peces de Chaikovski, Saint-Saëns i Brahms.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT