JA ES POT CIRCULAR A 80 KM/H ALS PRIMERS 6 KM DE LA CARRETERA DE LLUC

234

Ja s’han començat a substituir les senyals que restringien la velocitat de 60 km/h per les de 80 km/h, entre l’entrada de Pollença pel carrer de l’Horta i el quilòmetre 6,5 de la carretera Ma-10, és a dir, allà on comencen les corbes.

Origen de la restricció

A principi d’any, el Consell de Mallorca i la Direcció General de Trànsit instauraren a principis d’any una sèrie de mesures per reforçar la seguretat viària a la carretera de Pollença a Andratx (MA-10). Entre d’altres, es va aprovar reduir la velocitat màxima a tota la carretera de la Serra a 60 km/h. Les mesures es centraven especialment en el col·lectiu de motoristes, i pretenien evitar comportaments de risc per part de determinats usuaris i millorar la convivència entre els usuaris de la carretera MA-10 i els veïns dels municipis de la serra de Tramuntana.

I arriben les sancions

Després d’instaurar les noves restriccions de velocitat, arribaren les multes, més de 700 a cotxes i 50 a motocicletes. Un fet que va provocar la indignació de molts residents de la Vall d’en March, que consideraven que la mesura era massa restrictiva i que era molt difícil mantenir aquesta velocitat a un tram de 6 km quasi en línia recta.

Reunió del batle de Pollença i el conseller Ivan Sevillano

PUBLICITAT

Per aquest motiu el batle de Pollença, Bartomeu Cifre, es va reunir a principi de mes amb el conseller de mobilitat, Ivan Sevillano. A la reunió el batle va sol·licitar que la velocitat màxima a aquet tram pujas fins als 80 km/h, ja que es tracta d’un tram amb molta visibilitat i un us urbà, per la quantitat de gent que hi viu. A més, la restricció anterior anava dirigida principalment als motoristes, però durant aquests mesos només 50 havien estat multats, en front de les 700 sancions posades a cotxes.

Aquest tram, ara és l’únic de tota la carretera Ma-10 on es permet circular a una velocitat superior als 60 km/h.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT