ELS INTERNAUTES, PARTIDARIS DE LA CREACIÓ DE PAPERS FEMENINS AL SIMULACRE

341

El divendres dia 20 de juliol penjarem una enquesta a aquesta web on demanàvem l’opinió als nostres lectors sobre la participació femenina al simulacre. Al sondeig, que ha quedat tancat avui de matí, platejàvem dues preguntes. Una primera, amb tres respostes tancades, i una segona on cada lector podia escriure el que volia.

Però abans de fer una anàlisi dels resultats creim necessari fer un aclariment sobre el sistema de vot. La plataforma usada per fer les enquestes, en un principi, sembla que permet votar totes les vegades que es desitgi, però no és així. Tot i que si es vota 10 vegades una opció, aquests vots es veuen reflectits en els resultats provisionals, posteriorment són eliminats manualment. Això és perquè el sistema detecta els vots que han estat enviats des d’una mateixa adressa IP i n’informa a l’administrador.

Fet aquest aclariment volem denunciar l’intent de manipulació d’un usuari. Aquest usuari, pensant que tots els seus vots figurarien en els resultats definitius, va votar més de 200 vegades la mateixa opció. Com que el sistema ens indica l’hora en que el vots han estat dipositats, sabem que aquest individu va estar una hora, davant el seu terminal, votant sense aturar. L’opció que aquest usuari votava era la que opina que les dones no poden participar del simulacre, més enllà del que ja participen. Aquest intent de manipulació ha estat corregit, i els resultats definitius són els següents.

1 – Creus que s’ha d’intentar donar major protagonisme a les dones al simulacre dels Moros i Cristians de Pollença?

266 usuaris únics han respost aquesta pregunta dels quals:

PUBLICITAT

– 43 (16,2%) creuen que les dones han de poder participar al simulacre però assumint papers i rols masculins. Es a dir, vestit-se de cristià o moro

– 96 internautes creuen que la festa ja està bé així com està i que les tradicions no s’han de tocar.

– I l’opció guanyadora amb 127 vots (un 47,7%) es la que creu necessari la creació de papers femenins per donar major protagonisme a les dones.

Quasi un de cada dos vots, demana que es creïn papers específics per a les dones al simulacre.

2 -Si la resposta és sí, de quina manera creus que es podria fer?

111 persones han volgut fer la seva aportació a la questió de com és pot millorar la participació femenina al simulacre i aquestes són algunes de les respostes que, al nostre parer, tenen més sentit:

– Podrien esperar un grup de dones a un carreró i una vegada fet el crit envesteixen els moros fins que s’ajunten amb els cristians. Més o manco al carrer de l’Àguila

– Investigar en la historia, segur que hi ha alguna dona que va tenir un paper important en la defensa del poble.

– Veure la realitat de les dones, en aquell moment i creant aquells rols, que ben segur foren importants…

– Participació dones mores i cristianes. Possibilitat de presentar-se pels càrrecs. Ha de deixar d’haver-hi “rols masculins o rols femenins”. Els personatges poden ser representats per qualsevol persona indistintament del gènere que es senti.

– Això de crear papers no sona massa bé, però tampoc veig correcte assumir els rols masculins, així que preferesc “crear” papers femenins sempre que tenguin una mica de veracitat històrica al darrere. Salut i bones festes.

– S’ha de participar de manera activa com vulguin, si és volen crear nous personatges fantàstic, assumint els rols masculins o bé anat al combat sense que t’agredeixin verbalment, sexualment,… no valen arguments de fets històrics,… dubto molt que els pirates entrassin a la vila al so de cornetes i tambors tocant “al ataque” i s’han convertit en un element indispensable de la festa. Que les dones particin com vulguin!! Lliure!!

– És suficient que presentin a una candidatura, igual que els altres. Crec que és la millor manera de mostrar igualtat, que qualsevol pugui representar els personatges.

– Al ser un simulacre una dona pot fer un paper masculi amb tota normalitat. Al segon o tercer any ens deixarien de sobtar les dones dins l ajuntament vella, fent dels carrecs de moros o de “joana mas”

– Por que las mujeres también tenemos que poder disfrutar de las fiestas como los hombres y también podernos sentir importantes y no acosadas

– Com s’ està fent u darrers anys,en u carrer major fer una mica de barrera als costats i que domes siguin les cristianes, seria ben guapo.

– Caldria concretar el tema en una reunió amb la pariticipació d’historiadors, dones…

– Fent que algun lloc del recorregut sigui defensat nomes per les dones. Que tenguin participacio en l’Ajuntament Vella. Que puguin participar en el combat si aixi ho volen fer.

– La historia del refugi dins l’església

No hem d’assumir el rol masculí, pero crec que les dones no es van quedar a casa mirant com rovaben tot el que tenien. Segur que moltes van sortir a defensar el que era seu! I els moros, segur que van dur dones també! Poden ser dones que van a la batalla.

– Com descriu Ramon Pico i Campamar, hi podria haver dones dins l’església de sant Jordi i que sortissin durant el combat.

– Investigant i traient a la llum papers de dons que l’historia masclista ha rellegat a l’oblid.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT