INTENS CAP DE SETMANA ABANS DE LA PATRONA

164

Des que començaren les festes de Sant Pere al Port de Pollença, a finals de juny, l’activitat al municipi ha anat in cescendo. No debades, aquest cap de setmana abans que comencin les festes de la Patrona és intensíssim.

Sons de Nit: Ala.ni

Avui, dijous 19 de juliol, a les 21 hores, al claustre del Convent, la carismàtica cantautora Alani Charal, coneguda com Ala.ni, cantarà acompanyada a la guitarra de Marvin Dolly al cinquè concert dels Sons de Nit a Pollença.

Després d’iniciar-se com corista per a un variat elenc d’artistes, Ala.ni debuta en solitari amb l’àlbum “You& I”, en el qual comptà amb la col·laboració d’Andrew Hali (Sade, qui anys enrere va actuar en el marc del Claustre de Sant Domingo). Ala.ni, qui ha estat comparada a la veu de BillieHolliday, va participar en la banda sonora del film TheBookshop d’Isabel Coixet.

PUBLICITAT

Pamboliada solidària a l’Ateneu

Demà, divendres 20 de juliol, a les 21 hores, al carrer Metge Sureda, 8 de Pollença, hi haurà una pamboliada solidària a l’Ateneu.

Per 10 euros, podreu sopar i compartir vetlada per parlar sobre com “encarar uns problemes amb hisenda per desconeixença burocràtica” i també per preparar un nou curs, pensar en activitats i en com captar socis perquè l’Ateneu no tanqui”.

Les inscripcions es varen tancar ahir, 18 de juliol, però si queden places lliures, segur que encara us hi podeu afegir.

Joves talents

Demà, divendres 20 de juliol, a les 21 hores, a l’església de la Mare de Déu del Carme del Port de Pollença, hi ha concert de joves talents que participen al Curs Internacional de Música al Santuari de Lluc. Hi intervidran joves intèrprets de piano, violí, violoncel… L’entrada es realitzarà a través del sistema de taquilla inversa.

Dibuixa Pollença

Aquest dissabte, 21 de juliol, a les 10’30 hores, al Club Pollença, l’il·lustrador Jorge Arranz conduirà una nova edició de Dibuixa Pollença.

Durant un matí, dibuixants aficionats i professionals de totes les edats, realitzaran una activitat l’objectiu principal de la qual és passar-s’ho bé, jugar, divertir-se… dibuixant, una manera més d’expressar-se individualment i aprendre col·lectivament.

En acabar la sessió de dibuix (Dibuixa Pollença proporciona un quadern desplegable per fer els dibuixos, però els dibuixants han de dur les eines amb què treballar, llapis, carbonet, rotuladors, ploma, bolígraf, aquarel·les, ceres…), els participants es reuniran amb el Mestre Arranz per fer la supervisió de les obres s’exposaran a la Quadra del Club Pollença.
Qui vulgui més informació, es pot posar en contacte amb els organitzadors a través del mòbil 656356412.

Fira d’una nit d’estiu a la platja

Aquest dissabte 21 de juliol, a partir de les 19 hores, a la platja d’Anglada Camarasa al Port, l’Associació d’Artesans de Pollença organitza la Fira d’una nit d’estiu, una excel·lent mostra per conèixer els nous dissenys dels artesans pollencins.

Circ familiar: Set Up de la cia Los Barlou

Dissabte 21 de juliol, a les 19’30 hores, a la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença, hi haurà circ, circ de carrer, art directe per a un públic familiar. La companyia Los Barlou interpretaran Set Up, un espectacle protagonitzat per Boni, Dani “Patillas” i Miner, tres habituals de l’escena de circ català amb carreres hiperbòliques (Boni&Caroll, Los Galindos, Los Gingers, Elegants) que s’han unit per dur a terme aquest espectacle de circ.

Sota la supervisió artística de Piero Steiner i Emmanuel Sembely, Set Up aprofundeix molt en els personatges, passant per un terreny inexplorat pels artistes que conformen la companyia Los Barlou. El resultat és un espectacle artesanal, ple d’amor i dedicació, i la marca pròpia del trio amb un humor únic.

Malabars, màgia, monocicles i equilibres desequilibrats, plans d’humor i acció són els ingredients principals d’aquest espectacle de teatre/circ, que arriba al Port de Pollença després d’haver començat la gira a Xile pel mes de gener de 2018.

Aplec Cultural

Aquest dissabte 21 de juliol, a les 21 hores, a la plaça Major, hi ha l’Aplec Cultural de 2018 que organitza Aires de la Cala. Durant la vetlada, a més dels balladors pollencins, actuaran com a convidats el grup de Becerril de la Sierra de Madrid.

Concert d’estiu del Cor de Pollença

També dissabte 21 de juliol, a les 21 hores, al Pati de Monti-Sion, el Cor de Pollença oferirà un Concert d’Estiu durant el qual actuarà la Coral Femnina de Sant Francesc, dirigits per Juan Rosselló i acompanyats als piano per Javier Moyà. L’entrada és gratuïta.

Gala Curt Club

Diumenge, 22 de juliol, a les 21 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, hi haurà la Gala de lliurament dels premis del certamen de curtmetratges Curt Club.
Durant aquesta Gala, es farà públic el veredicte del jurat; es projectaran els curtmetratges guanyadors i, a continuació, hi haurà una festeta de celebració amb cocktails sense alcohol i música de dj.

En aquesta edició, el Curt Club era obert a tots els joves nascuts a partir de l’any 2005, o sigui que aquest 2018 compleixen 13 anys.

A cada categoria, hi haurà un guanyador i un finalista. El guanyador de la categoria infantil rebrà com a premi 150 euros en metàl·lic, mentre que el finalista podrà triar entre un dinar o un sopar al Club. El guanyador de la categoria juvenil, guanyarà 300 euros en metàl·lic, mentre que el finalista també podrà triar entre un dinar o un sopar al Club.

Concert: Falciots Ninja

Diumenge, 22 de juliol, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo, el grup musical Falciots Ninja faran un concert durant el qual estrenaran un nou espectacle amb què avançaran nous temes en primícia i també cantaran cançons dels discos anteriors. De fet, prometen “una vetlada a la fresca en què petits i grans podran gaudir de la nostra música i els més eixerits ballaran a primera fila”.

Qui no hagi sentit mai els Falciots Ninja han de saber que han publicat tres discos i que en preparen un quart. La seva música està lluny d’etiquetes; “ens feia gràcia vestir unes cançons d’ànima pop amb elements de diversos estils i fer una fusió que ens semblava inèdita. Ye-yé amb reggae, soul amb jazz o cabaret i folk balcànic” apunten i afegeixen que “s’obre un univers de possibilitats i és realment inspirador”. De fet, “també trobem molt interessant deixar que la cançó ens digui com l’hem de tocar i no tenir limitacions a l’hora de construir-la”, diuen.

Pel que fa a les lletres, enigmàtiques i de lliure interpretació, “parlen d’alguna cosa, que solen ser experiències i raonaments. Però juguem en no especificar. Ens han arribat a preguntar si parlem d’una droga o d’una persona”.

Teatre: Entremès de les desconsolades viudes del Rasquell

Diumenge 23 i dilluns 24 de juliol, a les 21 hores, al Claustre de Sant Domingo, es posarà en escena Entremès de les desconsolades viudes del Rasquell de Llorenç Moyà. Amb escenografia de Final Solar, direcció artística de Carles Pujols i musical de Mateu Vila, Biel Cifre, Joana Vanrell i Rosario Carmona faran una introducció i, a continuació, els actors Joana Maria Peralta, Vanesa Roman, Francina Garau, Joan Maria Pascual i Jaume Xuia representaran Entremès de les desconsolades viudes del Rasquell de Llorenç Moya.

I llavors la Patrona seguirà el pla tradicional

La Patrona de 2018 seguirà el pla tradicional. Després de les canonades, el vespre del 22 de juliol, l’advocat pollencí i president de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, Josep Antoni Cifre Rodríguez, serà el responsable de dir el pregó. Aquest serà el sus oficial a les festes de la Patrona.

A partir del 27 de juliol, cada dia, hi haurà qualque cosa festa als jardins de ca la Gran Cristiana, diverses revetles entre les quals la nit de Marxa Fresca, així com també actes per a grans i petits. En aquest sentit, l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFAMA) ja ha anunciat que els jocs de taula es converteixen aquest 2018 en Afamaxef, seguint l’estil del televisiu concurs de cuina masterchef.

Entre una cosa i l’altra, arribarà l’1 d’agost amb una vetlada que s’anuncia mítica amb el grups Ocults i Anegats que donaran pas a “L’Alborada” i al llarg dia de la Patrona.
Durant tota una setmana, Pollença viurà la Patrona amb campanyes com “No i punt” contra les agressions sexistes i “No siguis ase” per reduir el consum d’alcohol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT