INAUGURAT EL CENTRE D’ALIMENTS DEL MOLL, UNA AJUDA MÉS

552

Aquest matí s’ha inaugurat el Centre de Distribució d’Aliments, ubicat al carrer Roger de Flor, número 63, del Port de Pollença. Un Centre que, segons ha apuntat la responsable de Càritas Parroquial, Puri López, “és una ajuda més en aquests moments de crisi, tant per part de Benestar Social com de Càritas”.

Per la seva banda, el rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç, ha destacat que aquest Centre “servirà per ser més eficaços i eficients, i no duplicar esforços. A l’hora que aquest sistema defuig del paternalisme que sempre s’amaga darrera les ajudes”.

Arran de la crisi econòmica i social derivada del coronavirus, l’àrea de Benestar Social de l’ajuntament de Pollença i Càritas Parroquial arribaren a un acord per posar en marxa aquest centre de distribució d’aliments, on les famílies més vulnerables del Port, podran anar a cercar aliments de primera necessitat i productes d’higiene. Purificación López, responsable de Càritas a Pollença, ha explicat que aquest és el 14é centre d’aquest tipus que obre Càritas a Mallorca i que centres així serveixen per “dignificar la forma de repartir els aliments”.

A través del conveni acordat entre Càritas Parroquial i l’ajuntament de Pollença, s’han unificat els esforços de les dues entitats. Així l’Ajuntament ha assumit el lloguer del local on està ubicat el Centre de Distribució d’Aliments, i aportarà els productes alimentaris, de neteja i d’higiene que facin falta. Per la seva banda, Càritas Parroquial també aportarà productes recollits a través de les campanyes que duu a terme al llarg de l’any i també dels productes donats per particulars, així com les persones voluntàries que supervisaran la recollida de productes.

PUBLICITAT

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha destacat que el centre s’ha posat en marxa en un temps rècord, però tot i això desitjaria que no hagues estat necessari. També ha agrait a tots els particulars i empreses, publics i privats, que han fet donatius per posar-ho en marxa.

Tant els Serveis Socials de l’Ajuntament com Càritas aportaran personal tècnic per atendre les famílies i fer les valoracions i seguiments necessaris.

El rector del Port, Mossèn Danilo de Urzeda, llegeix un fragment del profeta Isaïes amb la qual s’ha iniciat la benedicció del local per part del rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicens.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT