INAUGURADA L’EXPOSICIÓ D’AVANTPROJECTES DE CAN MORATÓ

210
Representants de la Fundació Guillem Cifre de Colonya davant un dels 12 panells que formen l'exposició d'avantprojectes de Can Morató.

Avui s’ha inaugurat al primer pis de l’oficina central de Colonya Caixa Pollença (plaça Major, número 7) l’exposició amb els 12 avantprojectes presentats al concurs convocat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya per restaurar la fàbrica de catifes de Can Morató, que ha d’esdevenir seu central de l’entitat financera pollencina.

Panells de l’exposició d’avantprojectes per reformar Can Morató.

L’exposició estarà oberta fins al 30 de juny, entre les  8’30 i les 14’30 hores, mentre que el dissabte 12 i el diumenge 13 de juny estarà oberta entre les 10 i les 13’30 hores.

Entre els panells exposats, on les línies dels arquitectes recreen l’obra ja finalitzada, hi ha l’avantprojecte guanyador, el de l’equip format pels arquitectes Jordi Badia i Erik Herrera, i el dels dos finalistes, “Oasi” de Ted’A Arquitectes i “Una nova catifa cap a l’esdevenidor” de Junquera Arquitectos.

Passa a passa

Mentre al primer pis de l’actual seu central s’exposen els avantprojectes de la futura Fàbrica, a la Fundació Guillem Cifre de Colonya, continuen endavant amb els passos previs a la tan desitjada reforma per part dels pollencins.

PUBLICITAT

D’una banda, l’equip d’arquitectes Jordi Badia i Erik Herrera treballen en la redacció del projecte definitiu. I, de l’altra, a Colonya continuen amb els tràmits burocràtics.

Panells de l’exposició d’avantprojectes per reformar Can Morató.

Entre aquests tràmits, hi ha els canvis de normativa legal que permetin l’execució del projecte i, posteriorment, la sol·lcitud de la licitació de l’obra.

Amb el permís d’obra a la mà, començarà la reforma d’un dels edificis més emblemàtics de Pollença. Es calcula que les obres s’allargaran durant dos anys. Per tant, si tot va bé, esperen que a finals de 2023 o principis de 2024, l’antiga fàbrica de catifes de Can Morató empregui una nova etapa com a seu central de la Fundació Guillem Cifre de Colonya.

L’exposició ha rebut els primers visitants aquest matí.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT