INAUGURACIÓ DELS MARGES DE CAN SERRA

239

Aquest matí s’han inaugurat els marges de can Serra, on el Consell de Mallorca ha duit a terme una restauració d’aquesta obra que forma part de la Ruta de la Pedra en Sec. Els marges havien desaparegut l’any passat amb una torrentada que va obligar a tancar aquest tram pel perill que representava. Per evitar que es repetís un episodi semblant, s’ha construït el gran marge esbucat i s’ha restaurat el camí abans i després del marge.

A més de refer els marges i el ferm, a la zona de can Serra, s’han construït dues rampes fetes també amb pedra en sec que facilitaran el trànsit per la zona.

L’execució de les obres del projecte de rehabilitació dels marges es va encarregar a l’empresa Tragsa i ha comptat amb un pressupost final de 151.065,04 euros.

Per inaugurar aquestes obres, s’han desplaçat fins a Pollença la presidenta Catalina Cladera i la vicepresidenta segona i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

PUBLICITAT

La presidenta del Consell ha explicat que «finalitzam una intervenció important en aquesta etapa de la Ruta de Pedra en Sec, en aquest cas, al seu pas per Pollença, ja que, d’una banda, s’ha fet una reposició del camí amb la tècnica de pedra en sec i, de l’’altra, ajuda a recuperar i conservar una tècnica que és patrimoni cultural immaterial, tan present a la Serra. Cladera  també  ha recordat l’esforç del Consell per revalidar el compromís amb els valors de la Serra, «ara que es commemoren els deu anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat».

La vicepresidenta Ribot ha destacat que «aquestes rehabilitacions són per garantir la seguretat de les persones senderistes i assegurar que complim el nostre objectiu de promoure el senderisme per la Ruta de Pedra en Sec. Volem que la gent camini per la Serra i, per això, invertim recursos per fer la Ruta més accessible i segura perquè tothom la pugui fer servir».

La consellera Ribot ha aprofitat per recordar que l’aplicació gratuïta Senderisme a Mallorca «és una eina molt útil per sortir a la muntanya preparats i fer-ho amb seguretat, ja que la informació es pot descarregar per itineraris i permet navegar sense connexió a Internet durant el recorregut.».

Els projectes de rehabilitació de diversos marges al torrent de la Vall d’en Marc corresponents a la carretera Vella de Lluc a Pollença, s’han fet seguint la tècnica de la pedra en sec. No s’ha utilitzat formigó, ciment ni cap altre aglutinant en la construcció dels marges.

També han assistit a l’acte, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado; el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia i la delegada de TRAGSA a Balears, Mónica Pozuelo.  

Posteriorment, han volgut anar fins al pont de Son Grua, dedicat a l’excursionista pollencí Miquel Llobera “Sopera”, també sufragat pel Consell de Mallorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT