IMPEDIRÀ EL MAL TEMPS CELEBRAR ELS PINS DE POLLENÇA I EL MOLL?

2866
Se repetirà aquesta imatge del famós Pi de la neu de 1985? Fotografia de Joan Sina
Sant Antoni 1985. Foto: Joan Sina.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha decretat alertes taronges per temporal marítim i de vent a tot el nord de Mallorca, a més d’alerta groga per possibles nevades. A la mar s’espera vent de nord amb força 7 a 8 amb onades de 4 a 5 metres, mentre que a terra hi podria haver bufades de 100 km/h. D’altre banda la cota de neu estarà entre el 100 i 200 metres i hi ha un 100% de probabilitats de pluja. Per aquest motiu la conselleria d’Educació ha decidit suspendre les classes a tots els pobles de la Serra, fet que no notaran els nins Pollencins perquè com tots sabeu el dia de sant Antoni és festiu. Però la pregunta que tothom te al cap és: se celebraran els pins de Pollença i el Port?

Des de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Pollença ens indiquen que estan en contacte en tot moment amb el servei d’emergències de l’112 per poder prendre sempre la decisió correcta. Tot i això veuen difícil la suspensió de l’acte, fet que només ocorrerà si les condicions fan pèrillar la seguretat.

D’altre banda des de la delegació del Port de Pollença ens confirmen que tenen un pla B a l’hhora de transportar el Pi des de Formentor fins al Port de Pollença. Si les condicions marítimes impedissin completament el transport del Pi en barca i que capitania Marítima així ho aconsellàs, ja hi ha preparat un camió d’EMSER que el transportaria per carretera. Donat aquest cas potser seria necessari tallar el tronc per fer l’arbre més transportable.

Siguí com sigui sembla que el temporal hauria de ser de dimensions bíbliques per impedir que els Pollencins celebrem el Pi de sant Antoni.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT