II SIMPÒSIUM 31-M: SOBRE ELS ATACS CORSARIS A SÓLLER I A POLLENÇA

216
Els dies 25 i 26 de maig, l'Associació Trenta-u de Maig va realitzar una recollida solidària d'aliments. Per això i per alegrar l'ambient, varen voltar en cotxe pels carrers de Pollença amb la música de la Banda de Cornetes i Tambors. Des de l'Associació, agraeixen totes les persones que han fet donatius. Foto: Associació 31-M.

Demà, 29 de maig, a les 20 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, se celebrarà el II Simpòsium 31-M durant el qual es parlarà sobre els atacs corsaris a Sóller i a Pollença. Concretament, s’endinsaran en dos Lloctinents del corsari Dragut que, el 1550 i el 1551, atacà les viles de Pollença i de Sóller, respectivament.

L’historiador i arxiver municipal de Sóller, Antoni Quetglas, oferirà una conferència sobre “Dia 11 de Maig de 1561 – Sant Ponç – Sóller” durant la qual exposarà al públic pollencí, les arrels de la festa dels Moros i Cristians que se celebra a Sóller dins el marc del Firó.

Per la seva banda, l’estudiador de Dragut, el pollencí Josep Àngel Cifre, parlarà sobre “Euldj Ali (ochali). Un Digne Lloctinent de Dragut”.

En compliment de les mesures sanitàries per evitar contagis de coronavirus, l’aforament al Club Pollença estarà limitat. Ara bé, si estau interessats, encara queden places disponibles. Per això, podeu telefonar al 626253681. Per accedir, cal complir amb la normativa vigent.

PUBLICITAT

Aquest II Simpòsium 31-M s’emmarca dins els actes amb motiu de la commemoració del 31 de maig de 1550, quan les tropes sarraïnes de Dragut atacaren a Pollença que fou defensada per l’heroi Joan Mas.

31-M televisiu

La pandèmia del coronavirus impedeix celebrar l’acte que, tradicionalment, es fa l’horabaixa del 31 de maig. Per això, a les 18 hores, d’aquest dilluns 31 de maig, a través de Canal 4 i a les 20 hores a través de les xarxes socials (Mallorca live), es farà una retransmissió d’aquesta festa recent.

Durant aquest acte, es procedirà a lliurar les distinicions honorífiques, a llegir el manifest del 31 de maig i a projectar un documental sobre el 31 de maig.

Tots aquests actes, com els que s’han duit a terme durant aquesta setmana (una recollida d’aliments i un torneig de bàdminton), són organitzats per l’Associació Trenta-u de Maig.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT