L’IES GUILLEM CIFRE DE COLONYA COL·LABORA
EN UN PROJECTE DEL CENTRE OCEANOGRÀFIC
DE LES ILLES BALEARS

Els alumnes de 2n de batxillerat de Tecnologia Industrial i els de 1r ESO participen en el projecte SECOSTA

El projecte SECOSTA és una iniciativa de ciència ciutadana del Centre Oceanogràfic de Balears, del IEO (Instituto Oceanográfico Español) i de la Universitat de les Illes Balears, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears.

L’objetiu principal d’aquest projecte és implicar als estudiants en les tasques d’investigació i la idea és que l’alumnat construeixi uns aparells de mesura i realitzin campayes de recollida de dades.

En aquest cas, el alumnes de 2n de Batxiller són els encarregats del muntatge dels aparells i el alumnes de 1r d’ESO faran la recollida de dades i la seva interpretació que aprofitaran per a la realització del seu projecte sobre els oceans “Un viatge amb les Nereides”.

Els aparells que han muntat són un baròmetre, per mesurar la pressió atmosfèrica, i un mareògraf, que mesura els canvis en el nivell de la mar i que s’instal·larà a la badia de Pollença a la zona de la Base Militar.

PUBLICITAT

Les dades recollides seran utilitzades pels alumnes de 1r d’ESO per observar si realment el canvi climàtic influeix en els canvis en el nivell de la mar i també pels investigadors del Centre Oceanogràfic en estudis sobre els impactes del canvi climàtic a les costes de les Illes Balears i en l’estudi del nivell del mar.

D’aquesta manera s’observa, en directe i en una zona ben propera, l’impacte del canvi climàtic per tal d’aconseguir la implicació de l’alumnat en la conservació i la millora del medi ambient per tenir un futur millor.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT