HORABAIXA D’ALEGRIA, HORABAIXA DE MOROS I CRISTIANS

1709

L’horabaixa ha començat amb la cercavila dels moros acompanyats per la Banda de Cornetes del Soldà per diferents carrers de la Vila. Alegria en vena, tant per a qui viu el moment com per a qui l’observa.

Després ha passat la processó de la Patrona, amb els infants com a protagonistes, infants vestits com els principals personatges de la festa i també de les personalitats de la història de Pollença.

El repicar de les campanes ha intensificat les emocions que han bategat dins els cors pollencins fins que ha arribat el moment, el moment en què un Rafel Càrdenas sentia la força de Joan Mas, l’heroi que el 1550 va aconseguir que els pollencins guanyassin a les tropes sarraïnes capitanejades per Dragut. Aquest 2016, Dragut ha estat respresentat per Manuel Encinas, mentre que LLoctinent i Abanderat han estat Jaume Miquel Gual i Llorenç Vila.

Els combats han estat espontanis com sempre i a la tornada de Ca n’Escarrinxo, on es lliura la darrera batalla, un victoriós Joan Mas portava la bandera dels moros, mentre que l’Ajuntament Vella, representada enguanya per Pep Cerdà “Ramallet”, Joan Suau, Pep Vilanova “Randa” i David Axartell feien onejar la bandera de Pollença al ritme de la Banda de Música.

PUBLICITAT

El cant del “Te Deum” i del “Puix Patrona” dins la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels donaran pas al darrer instant musical, a la plaça Major, quan la Banda farà sonar la darera “L’Alborada” i el darrer “Visca Pollença!” de les festes de la Patrona de 2016.

I els focs artificials que posaran punt i final a les festes de la Patrona de Pollença de 2016, uns focs que enguany es faran al Pont Romà.

Demà, a puntinformatiu.cat, farem una crònica audiovisual del dia de la Patrona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT