HOMENATGE ALS REPUBLICANS A LA PLAÇA DELS SEGLARS

649
Republicans pollencins durant un acte d'homenatge a la plaça dels Seglars. l'any 2008. Foto: Ateneu llibertari Estel negre.
Republicans pollencins durant un acte d'homenatge a la plaça dels Seglars. l'any 2008. Foto: Ateneu llibertari Estel negre.

Avui, dimecres 14 d’abril, a partir de les 19 hores, a la plaça dels Seglars, se celebrarà l’homenatge als republicans, un costum anual durant el qual es llegiran poemes i altres textos dedicats a aquells qui perderen la vida o patiren represàlies durant l’època franquista.
Durant aquest acte d’homenatge coincidint en la data que es va proclamar la Segona República, es farà una ofrena floral al monòlit en record als represaliats ubicat a la mateixa plaça dels Seglars i, per acabar, hi haurà una actuació musical a càrrec del duet format per Coloma i Guillem que interpretaran temes d’Ovidi Montllor i de Biel Majoral.
El d’avui és l’acte central de l’Abril de República, un cicle que aquest 2016 va començar divendres 8 d’abril, amb la presentació del llibre Suborns i tretes de la presó de Can Mir (1936-1941). Noves aportacions, de Manel Suárez Salvà, i que acabarà divendres 22 d’abril, a les 20 hores, a l’Ateneu de Pollença, amb la projecció del documental “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa”, dirigit per Eulàlia Comas, que tracta sobre la col·lectivització d’indústries i serveis a Catalunya entre els anys del 1936 i 1939.

Obren l’expedient per dedicar el carrer a Pere Josep Cànaves, Bartomeu Cabanelles i Martí Vicenç

Coincidint amb els actes de celebració de la República, des de l’Ajuntament, han fet públic l’obertura de l’expedient per dedicar un carrer a Pere Josep Cànaves, batle de la Jutna Gestiora de l’Ajuntament, l’any 1936, i a Bartomeu Cabanelles i Martí Vicenç, membres de la Junta Gestora, assassinats per defensar la legalitat republicana durant la rebel·lió militar.
A proposta del Partit Socialista de Mallorca (PSM), el 25 de novembre de 2010, s’aprovà la proposta per unanimitat, però no s’havia duit a la pràctica. A partir d’ara, i amb una important quantitat d’informació que justifica la concessió d’un carrer, cercaran ubicacions possibles i calculen que, si no s’ha fet abans, per l’abril de l’any vinent es podrà inaugurar el carrer dedicat als repressaliats del franquisme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT