HOMENATGE A LES PLAGUETES CULINÀRIES 3: BUNYOLETS DE FRITURA I LLOM FIAMBRE

232
Exif_JPEG_PICTURE

Continuam amb aquest homenatge al tresor de les pleguetes culinàries, on s’ha conservat durant generacions la cuina d’un poble que ha sabut aprofitar l’escassesa amb plats molt elaborats i gustosos.

Bunyolets de fritura

Per fer bunyolets de fritura, necessitam 2 grells, farina, un poc de saïm, tres ous, un ai, una mica de julivert i brou.

Primer de tot, sofregim la part blanca de dos grells tallats ben petitons dins un poc de saïm. Quan tengui una mica de color, afegim una cullerada de farina tenint cura que no faci grums i un ai mig esclafat. Després hi abocam brou i dos vermells d’ous. Ho lligam i, en tenir una pasta espesseta, posam una mica de julivert picat. Retiram del foc i deixam que refredi.

Pujam tres blancs d’ou a punt de neu. Feim una pasteta clara de farina i aigua, i la mesclam amb els blancs.

PUBLICITAT

Per fer els bunyolets, agafam un poc de pasteta, hi posam un bocinet de la farsa que hem preparat abans i la tapam amb una mica més de pasteta. Fregim dins oli ben calent i anant molt alerta.

Llom fiambre

Per fer llom fiambre, necessitam un tall de llom d’una sola peça, brou, vi blanc, una ceba, un parell d’alls, sal i sucre.

Per començar, posam el tall de llom ben salat a bullir amb vi blanc i brou a parts iguals, amb un ceba petita tallada en quatre parts i un parell d’alls pelats. En ser cuita la carn, deixam que refredi i, just al moment de servir-la, ensucram i, amb l’ajuda d’un cremador, cremam a fi que faci un crosta dolça damunt.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT