HOMENATGE A LES PLAGUETES CULINÀRIES 1: OUS GRATINÉ I FRIT DE TRUITETES

386
Frit de truitetes i ous gratiné.

Les padrines, sobretot, però també les mares estotgen les receptes preferides de la família en plaguetes culinàries de pàgines esgrogueïdes i qualque esquitx d’oli conseqüència del pas reiterat per dins la cuina.

L’homenatge que us proposam consisteix en què, per al brunch de demà o per al sopar d’algun vespre d’aquesta setmana, proveu de fer uns ous gratiné o un frit de truitetes descoberts en una plagueta de receptes familiars.

Frit de truitetes

Per fer frit de truitetes, primer s’ha de fer pasta de croqueta. Ben segur que, cadascú té una recepta i unes preferències. Totes les receptes valen i tots els gustos, també. O sigui que només heu de decidir si feis la pasta amb pollastre, amb bacallà, amb tonyina, amb pernil salat o dolç, amb espinacs…

Amb la pasta de croqueta a punt, necessitam ous i galeta picada. La quantitat depèn del nombre de persones que n’han de menjar.

PUBLICITAT

Batem els ous amb un polsim de sal i en feim una truita francesa molt prima. La tallam a bocins llarguers i farcim aquestes tires de truita amb un poc de pasta de croqueta. Enrodillam com si fos un canonet, passam per pa ratllat i els fregim dins oli o saïm.

Ous gratiné

Per fer ous gratiné, necessitam mitja dotzena d’ous bullits, dues llesquetes de cuixot salat molt primetes que tallarem ben menudes, 100 grams d’espinacs bullits, un ou i galeta picada.

Pelam els ous i els xapam per la meitat. Traiem els vermells i els reservam. Dins un morter, mesclam el cuixot tallat, els espinacs i els vermes fins aconseguir formar una pasta. Tastam de sal i, si cal, corregim.

Farcim les barquetes dels ous amb aquesta pasta, donant-li la forma d’ou sencer. Els passam per ou batut i per galeta picada. Finalment, fregim amb molta cura, perquè no es desfacin.

Una amanida verda és un acompanyament perfecte tant per als ous gratiné com per al frit de truitetes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT