HISADES LES BANDERES BLAVES I DE QUALITAT

461

Ma. Magdalena Tortella

Avui dematí, Cala Molins ha estat escenari de la hissada de les banderes blaves –distintiu de seguretat i neteja de les platges- i també de dues banderes que certifiquen la qualitat de les platges del municipi; les corresponents als certificats internacionals ISO 9001 i ISO 14001. L’abast d’aquesta certificació engloba les 17 platges i zones de bany del municipi.
Durant l’acte de presentació, s’ha destacat que l’Ajuntament revalida els dos certificats, en qualsevol cas “un mèrit de l’anterior equip de govern i, sobretot, dels agents implicats en la gestió i conservació de les platges del municipi”, ha dit el batle de Pollença, Miquel Àngel March. I és que el de Pollença va ser el primer ajuntament, el 2014, de les Balears en aconseguir certificar els dos estàndards ISO esmentats i ho va fer a la vegada “per la qual cosa té encara més mèrit ha dit un dels agents certificadors assistents a l’acte.
Les autoritats, per la seva banda, han volgut remarcar que no només les empreses certificadores han reconegut aquesta qualitat, sinó també els usuaris de les platges, tant turistes com residents.
Els becaris de medi ambient van enquestar unes 400 persones a l’atzar durant la temporada passada i enguany ja en duen 168, amb l’objectiu d’arribar a les 500 a final de setembre. Les valoracions, sobre cinc punts, foren moltes elevades, més entre els visitants que entre els residents (4.57 enfront 3.92).
Des de l’Ajuntament han remarcat que “per seguir obtenint aquests reconeixements exigim sempre millores als concessionaris de les platges”. Entre les actuacions més destacables per a la present temporada hi ha l’ampliació del servei de salvament la renovació de la cartelleria informativa, l’increment del nombre d’accessos amb passarle.la, obres de millora a les instal·lacions i activitats de sensibilització per a la neteja i manteniment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT