“HI HAURÀ UN ABANS I UN DESPRÉS DE TOT AIXÒ”

541
Dolors Domínguez és la presidenta d'Emprèn Pollença.

L’any acaba i és un bon moment per fer balanç, mirant al passat, però també al futur. Per això, PUNT iNFORMATIU, s’ha posat en contacte amb representants de diferents col·lectius locals per analitzar les fortaleses i febleses del municipi, així com també manifestar els desitjos per a l’any que comença i per al futur.

Continuam amb aquesta ronda de preguntes amb Dolors Domínguez, representant de l’associació de teixit empresarial Emprèn Pollença.

DOLORS DOMÍNGUEZ: EMPRÈN POLLENÇA

La presidenta d’Emprèn Pollença, Dolors Domínguez, respon les preguntes de PUNT iNFORMATIU i planteja dues qüestions prou importants: la resposta dels negocis locals durant el llarg confinament i desescalada, d’una banda, i la dependència del turisme, de l’altra. Són dues qüestions que es mereixen una reflexió profunda per encaminar el futur. Ara bé, no hi ha futur, sense present i ara per ara cal “crear una sèrie d’ajuts directes a totes aquelles empreses i persones físiques que ho necessitin”.

Quin desig demanau al 2021?

PUBLICITAT

Pensem que el desig que volem és el que vol la majoria de la ciutadania, salut per a tothom i que tot aquest malson acabi el més aviat possible i poguem tornar a la normalitat, tot i saber que tot serà diferent. Hi haurà un abans i un després de tot això.

Què és allò que funciona millor al municipi de Pollença?

Com a Associació de Teixit Empresarial, podem destacar el bon funcionament que ha tingut al llarg del confinament i de la desescalada tot el relacionat amb el producte de proximitat, la gent va veure que el producte i l’empresa local era capaç de donar resposta de forma àgil a les diferents necessitats que anaven sorgint. Aquest fet ha permès que moltes persones hagin conegut empreses i negocis que abans no coneixien o de les quals no eren clients.
Per tant, pensam que una de les coses que funcionen bé és la xarxa empresarial del municipi, una xarxa empresarial molt gran i que engloba empreses de tots els sectors, a Pollença hi ha de tot i molt.

Què és allò que funciona pitjor al municipi de Pollença?

Al nostre municipi, tot i que no es una cosa nova, hem pogut comprovar que el que pitjor funciona a nivell econòmic i social és l’estacionalitat que tenim i la gran dependència que tenim del turisme. Aquest és un fet que sempre ha estat a sobre de la taula, però que ara, amb la situació actual s’ha fet més patent.
Pot ser ara serà el moment de plantejar-nos si aquesta és la realitat que realment volem i necessitem o si és el moment de plantejar un canvi.

Quina és la infraestructura que més falta fa al municipi?

A nivell d’infraestructures, pensem que entre d’altres fan falta infraestructures relacionades amb la mobilitat. Fer una sèrie d’aparcaments ben ubicats tant al Moll com a Pollença, que permetin aparcar amb facilitat i un accés ràpid i còmode a les diferent zones comercials i d’oci.
Per altra banda, a Pollença, estaria bé també la construcció d’una estació d’autobusos còmoda i pràctica, que també permeti una mobilitat fàcil i còmoda pels usuaris.

Davant la crisi de la Covid19, quina acció local durieu a terme?
Davant aquesta crisi que ha afectat a tothom de forma tan dura, pensem que la primera acció que s’hauria de fer, o millor dit, que ja s’hauria d’haver fet, és crear una sèrie d’ajuts directes a totes aquelles empreses i persones físiques que ho necessitin.
El sector empresarial està molt afectat i moltes empreses no podran subsistir i hauran de tancar, amb tot el que implica perdre teixit empresarial i econòmic al municipi. Per això considerem que a nivell municipal s’haurien d’oferir ajuts econòmic directes i immediats a totes aquelles empreses que no han pogut obrir i que si ho han fet ha estat durant molt poc temps.

Com veieu el futur del turisme, el comerç, el sector primari i la cultura?

El futur es més incert que mai per a tots els sectors, però el sector turístic i comercial pot ser siguin els més afectats i els que tindran més problemes per remuntar la situació, ja que depenen de factors externs i internacionals que són més complicats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT