HELENA BELLINI CORONA 79 VEGADES LA TALAIA VELLA, UNA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ

1425

Tot i estar molt a prop del Port de Pollença i tenir unes vistes espectaculars, la Talaia Vella és una muntanya que pocs pollencins han ascendit. I els que ho han fet, són conscients de la seva dificultat, tant per la seva verticalitat, com per la manca d’un camí definit i ple de roques i pedreny. Idò la pollencina Helena Bellini, de 56 anys, el diumenge passat va completar, després de només 42 dies, l’ascensió número 79 (un desnivell acumulat de 24.000 metres) a la Talaia Vella. Un vertader repte complit rere el qual hi ha una motivació molt especial, donar suport a la seva amiga Karen Darke.

Karen Darke és una esportista i aventurera britànica que resideix habitualment, sobretot aquest darrera any de pandèmia, al Port de Pollença. Als 21 anys, després d’un accident escalant, va quedar paralitzada del pit cap abaix, però això no li ha impedit aconseguir una gran quantitat de fites impensables fins i tot per una persona amb total mobilitat. És medalla d’or olímpica en para-ciclisme; ha creuat esquiant Groenlandia; ha escalat El Capitan, una paret vertical als Estats Units de 1000 metres; té el rècord Guiness de velocitat en handbike; ha creuat en caiac el mar d’Alaska-Canadà…

Ara Karen es prepara a les carreteres de la Serra per participar a les olimpíades de Tòquio. A la vegada, organitza la seva pròxima aventura, creuar l’Antàrtida i arribar al punt on es creuen el paral·lel 79 i el meridià 79.

Per què 79?

Quan Karen Darke va participar a les olimpíades de Rio, va guanyar la medalla número 79 per al seu país. De llavores ençà va iniciar el projecte Quest79, que té com objecte recaptar 79.000 lliures per donar a l’Associació de lesions de la columna vertebral (SIA). Amb Quest79, Karen s’ha proposat completar 7.900 kilòmetres pels 7 continents, però també convida gent d’arreu del món a fer-se el seu propi repte Quest79, superant 79 vegades qualsevol desafiament que és plantegi.

PUBLICITAT

Per què la Talaia Vella?

Helena Bellini explica que, quan la seva amiga Karen Darke li va proposar afegir-se al repte Quest79, va pensar en fer la Talaia Vella, ja que és una muntanya especial per a les dues atletes. Per una banda, Helena, que és una experimentada muntanyera, ja pujava de manera habitual a la Talaia Vella abans del repte, però, d’altra banda, explica que Karen veu la Talaia Vella des del jardí de ca seva i que, de fet, l’anomena Margaret Mountain, ja que va poder comprar la casa gràcies al doblers de la seva tia Margaret. Karen, degut al difícil accés a la cima de la muntanya, mai no ha pogut pujar la Talaia Vella.

Per què 42 dies?

Helena Bellini, va començar el repte l’11 de gener i el va finalitzar aquest diumenge 28 de febrer. Només 42 dies, el que vol dir que la major part dels dies ha pujat a la cima més d’una vegada. Bellini confessa que la intenció inicial era complir el repte en 3 tres mesos, però ja el primer dia va veure que era possible fer-ho en molt menys temps. I és que en realitat, tenia una altra motivació extra, volia aconseguir-ho abans de ser padrina, ja que el seu nét ha de néixer d’aquí molts pocs dies.

La ruta que ha seguit Bellini a totes les pujades ha estat pujar pel camí del coll de Síller, voltar cap a la Talaia abans d’arribar a cala Carbó, i després baixar per cal Peso. A més, moltes de les pujades, les ha fetes amb fosca negra, amb la finalitat d’arribar al cim amb la sortida del sol, el que li ha permès aconseguir fotografies espectaculars.

La darrera pujada, el diumenge 28 de febrer, la va fer acompanyada d’un grup d’amigues i aprofitaren per fer el Cavall Bernat. “Va ser un dia molt emotiu” explica Helena Bellini.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT