HAN COMENÇAT LA COBERTA EXTERIOR DE CA LES MONNARES

641
Moment en què les màquines arrebassen una pastereta de damunt la plaça de ca les Monnares.
Moment en què les màquines arrebassen una pastereta de damunt la plaça de ca les Monnares.

Aquests dies han començat les obres a la coberta exterior de la plaça de ca les Monnares, unes obres que inclou arreglar les pluvials del carrer comprès entre Sor Flor Ricomana i Munar.
Segons el delegat de l’àrea d’Urbanisme, Bartomeu Cifre Bennàssar, “aquestes obres estaran llestes en qüestió de setmanes, set o vuit setmanes” i implicaran ampliar el pressupost inicial en 60.000 euros, ja que “vàrem negociar les millores que Construccions Amer va oferir en el moment en què li adjudicaren les obres de reforma de l’aparcament de ca les Monnares, que consistien en posar alguns accessoris i altres temes secundaris, i, en comptes d’això, se centraran en la coberta exterior”.
Durant aquestes setmanes, s’instal•larà un nou sistema de recollida d’aigües pluvials al lateral de la plaça de ca les Monnares situat entre els carrers Sor Flor Ricomana i Munar, s’asfaltarà aquest vial i es retiraran les jardineres amb els tarongers, i es pavimentarà tota la coberta exterior d’aquest pàrking soterrani de Pollença.
Més endavant, “emprendrem una segona fase, d’embelliment que, entre altres millores, volem ampliar el parc infantil, de moment la zona de petanca s’eliminarà i es pavimentarà com la resta de Plaça, i instal•lar-hi pèrgoles que facin ombra. Això, però, serà més endavant, en tenir doblers”.
Com es va dir al seu moment, el pressupost de les millores proposades per Construccions Amer no arribaven al 100 per cent del pressupost per pavimentar la plaça de ca les Monnares. Per això, es definiren els metres que cobreix el pressupost de les millores i, a partir d’aquí, el complementaren amb un projecte d’adjudicació directa pels metres que quedarien sense pavimentar.

Obres a l’interior
Pel mes de març de 2015, s’iniciaren les obres de condicionament de l’aparcament de la plaça de ca les Monnares de Pollença; unes obres pressupostades en 440.686’50 euros, que havien de començar pel mes de març i allargar-se per espai de quatre mesos. Les obres començaren una mica més tard, finals de març o principis d’abril, en plena campanya electoral i s’aturaren poc després de les eleccions, tot i que, era evident, no s’havien acabat. Inicialment, s’havia de condicionar i millorar l’accessibilitat, s’havia de revisar i substituir la instal•lació elèctrica, a la vegada que es millorarà la seguretat contra incendis, la ventilació, la xarxa d’aigua potable i la pintura, entre altres.
En paraules del nou responsable d’Urbanisme, Bartomeu CifreBennàssar, l’interior de la plaça de ca les Monnares “reuneix les condicions de seguretat que toca: s’han instal•lat una bomba molt potent que extreu l’aigua que es filtra a l’interior, s’ha instal•lat un sistema elèctric i un sistema de ventilació. S’hi ha fet feina, encara que aparentment no es vegi”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT