GUILLEM VIVES RAMON, AVUI FA 100 ANYS RODONS

1073
Guillem Vives Ramon, un nou centenari pollencí.

Avui, 2 de juliol de 2020, Guillem Vives Ramon “Caragol” fa 100 anys rodons, una simbòlica xifra d’un u seguit de dos zeros a la qual molts voldríem arribar amb tan bona salut i alegria com aquest nou pollencí centenari.

Guillem té una memòria excel·lent, se’n recorda en detall dels capítols de la seva vida, i de la Pollença de fa un segle.

Fa una estoneta, hem compartit una conversa amb ell. És un dia especial, en el seu cas no anam errats si deim que és molt especial: 100 anys, un centenari, un segle… i quin segle! Feliços vint, guerres… crisis i bonances. Ha vist com arribaven el telègraf, el telèfon, el mòbil… o el diari, la ràdio, la televisió, internet… Ha vist com als carrers del poble la gent anava a peu, bicicleta o carro, hi circulaven els primers cotxes… Ha vist com Pollença, i el món canviava radicalment, de no tenir llum a arribar Lluna i, fins i tot, una mica més enfora.

La vida

Fill de Joan Vives i Francinaina Ramon, Guillem fou un dels 13 fills (7 mascles i 6 famelles) que va tenir el matrimoni i dels quals ara ja només en queden dos.

PUBLICITAT

De nin anà una mica a escola, sobretot a cals mestres, ja que s’hagué de posar a fer feina “pentinant graneretes” a la fàbrica de Can Mosca. De més grandet, féu feina a diversos llocs fins que als 18 anys, en plena Guerra Civil, el cridaren a files. De l’experiència militar recorda que en pegà una bona panxada, ja que hagué d’estar allistat durant 7 anys.

De la seva experiència laboral recorda amb satisfacció com, amb un grup d’altres pollencins, s’anaren una temporada a França, a la ciutat de Lió, a treballar de picapedrers, era després de la II Guerra Mundial.

Amb humor diu que per viure fins a cent anys “no t’has d’haver mort abans!”, però que ell ha duit una vida normal i ha menjat de tot i “de nin  moltes fiques seques perquè no hi havia res pus!

Guillem Vives Ramon, un nou centenari pollencí.

Festa d’aniversari: 100 anys

D’aquí un parell mallorquí d’horetes, Guillem Vives Ramon “Caragol” celebrarà l’aniversari amb una festeta que compartirà amb familiars, amics i persones que l’estimen. No hi faltaran ni les autoritats locals ni els Xeremiers Orats.

Disfrutau el moment, han passat ja cent anys des d’aquell 2 de juliol de 1920, en què arribareu al món i això és motiu de fer festa grossa. Per això, les persones que feim PUNT iNFORMATIU, vos desitjam: Salut i alegries, Guillem!

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT