EQUIP DE GOVERN I LA MAJORIA DE L’OPOSICIÓ, D’ACORD EN NO ZONIFICAR POLLENÇA

43
La tensió a Catalunya va ser motiu de debat ahir al consistori pollencí. Vinyeta de Ramon i Xisco Provençal.

Al ple celebrat ahir vespre 26 d’octubre a l’ajuntament de Pollença es va aprovar per 15 vots a favor (Junts, Tots, UMP i regidor no adscrit) i 2 en contra (Alternativa) la moció presentada per Tots en la que s’instava a no posar cap restricció al lloguer vacacional en quan a la zonificació del municipi. La modificació de la llei turística aprovada pel Govern de les Illes Balears al passat més de juliol posava una sèrie de restriccions al lloguer vacacional, però deixava en mans dels ajuntaments la decisió sobre les zones en què és permetria llogar i les que no. Aquesta decisió els ajuntaments l’han de prendre abans de l’estiu del 2018 i ,segons aquesta moció, a Pollença no hi haurà cap restricció addicional a les que fixa la llei. La mateixa moció insta a la creació d’una comissió formada per equip de govern, oposició, sector hoteler, sector de lloguer vacacional i altres agents econòmics i socials que estableixi els criteris a l’hora de fer efectiva la zonificació. Des de Junts Avançam demanaren afegir un quart punt a la moció mitjançant el qual es prenguin mesures per garantir el dret constitucional a l’habitatge.

UMP ES POSICIONA AL COSTAT DEL PP I DE TOTS EN MOCIONS REFERENTS A L’ACTUACIÓ DELS COSSOS DE SEGURETAT A CATALUNYA

D’altra banda dues mocions, presentades una per Junts Avançam i una altra pel PP, generaren tensió i divisió en la sessió plenària. Aquestes dues mocions, referents de manera directa o indirecte al tema català, deixaren patent que Unió Mollera Pollencina és més propera ideològicament en aquesta qüestió als partits de dreta de l’oposició. La primera moció presentada pel PP, que demanava el suport i recolzament de l’ajuntament a les forces i cossos de Seguretat de l’Estat com a garants de l’Estat de Dret, va ser aprovada per 9 vots a favor (PP, Tots, UMP i Regidor no adscrit)i 8 en contra (Alternativa i Junts). L’altra moció, presentada per Junts, que demanava que el consistori condemnés la violència exercida pels Cossos de Seguretat de l’Estat l’1 d’octubre a Catalunya, va ser rebutjada per 9 vots en contra (PP, Tots, UMP i Regidor no adscrit) i 8 a favor (Alternativa i Junts). Aquesta moció també demanava la posada en llibertat dels Presidents de les entitats Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana.

Cal recordar que al ple del més de setembre és va aprovar una moció favorable al dret a l’autodeterminació del pobles. Aquesta moció és va aprovar gracies, entre d’altres, a l’abstenció d’alguns membres de Tots. L’aprovació d’aquesta moció va provocar una crisi en l’equip de govern, ja que UMP havia amenaçat en anar-se’n del govern si s’aprovaba.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital