GASPATXO DE SÍNDRIA I TOMÀTIGUES

53
Gaspatxo de síndria amb un deliciós acompanyament a base de llagostins. Un refrescant plat d’estiu.

Les altes temperatures d’agost i els mercats, on les acolorides verdures de l’horta competeixen amb perfumats melons i síndries, conviden a cuinar plats freds que es poden deixar preparats per dinar o per sopar en tornar de la platja o en qualsevol moment.

Ingredients

Per al gaspatxo:

1 síndria de 2 kg.

8 tomàtigues mitjanes madures

fulles d’estragó fresc

6 cullerades d’oli d’oliva verge

sal i pebre bo

Per a la guarnició:

12 llagostins

4 tomatiguetes cherry

3 cebes tendres

bastonets de polpa de síndria

Elaboració

Per fer el gaspatxo, posau la polpa de la síndria i les tomàtigues pelades, escaldades i sense llavors en un tassó de batedora. Afegiu-hi un parell de fulles d’estragó (no moltes perquè tenen un gust fort), oli d’oliva verge, pebre bo i sal. Bateu-ho i coleu-ho. Deixau refredar el gaspatxo un mínim de dues hores dins la gelera.

Per a la guarnició, tallau la ceba tendra en juliana i posau-la en un bol amb aigua i glaçons durant 10 minuts. Per altra banda, salau els llagostins i saltau-los en una paella amb una mica d’oli.

Serviu el gaspatxo i la guarnició per separat.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of