Les altes temperatures d’agost i els mercats, on les acolorides verdures de l’horta competeixen amb perfumats melons i síndries, conviden a cuinar plats freds que es poden deixar preparats per dinar o per sopar en tornar de la platja o en qualsevol moment.
Ingredients
Per al gaspatxo:
1 síndria de 2 kg.
8 tomàtigues mitjanes madures

fulles d’estragó fresc
6 cullerades d’oli d’oliva verge
sal i pebre bo
Per a la guarnició:
12 llagostins
4 tomatiguetes cherry
3 cebes tendres
bastonets de polpa de síndria
Elaboració
Per fer el gaspatxo, posau la polpa de la síndria i les tomàtigues pelades, escaldades i sense llavors en un tassó de batedora. Afegiu-hi un parell de fulles d’estragó (no moltes perquè tenen un gust fort), oli d’oliva verge, pebre bo i sal. Bateu-ho i coleu-ho. Deixau refredar el gaspatxo un mínim de dues hores dins la gelera.
Per a la guarnició, tallau la ceba tendra en juliana i posau-la en un bol amb aigua i glaçons durant 10 minuts. Per altra banda, salau els llagostins i saltau-los en una paella amb una mica d’oli.
Serviu el gaspatxo i la guarnició per separat.