LA FIRA DEL VI DE POLLENÇA S’AGERMANA AMB LA DE FALSET

454

Avui migdia s’ha presentat a l’Hotel Son Brull de Pollença la XVI edició de la Fira del Vi de Pollença. Una fira que tindrà lloc al claustre de Sant Domingo els dies 11 i 12 de maig i que presenta algunes novetats respecte de les d’anys anteriors.

Agermanament amb la Fira del Vi de Falset

Per una banda enguany la Fira pollencina s’ha agermanat amb la Fira del Vi de Falset, una de les Fires vinícoles de referència de Catalunya i que va molt lligada a les denominacions d’origen del Priorat i Montsant. A causa d’aquest nou agermanament, representants de la Fira del Vi de Falset, tindran un estand a la Fira del Vi de Pollença on vendran i explicaran el vi d’aquestes denominacions. De la mateixa manera, representants de la fira de Pollença viatjaran a Falset més endavant per participar de la seva fira. El president de l’Associació Vi Primitiu, Josep Bibiloni, organitzadors de la fira juntament amb l’Ajuntament de Pollença, ha remarcat que aquest agermanament continuarà els anys vinents i que es proposaran altres tipus d’intercanvis culturals per enfortir els lligams entre aquestes dues regions. Bibiloni ha explicat que aquest agermanament servirà per obrir una finestra per on mostrar els vins de l’illa a la península, on són uns grans desconeguts. També ha volgut remarcar que la fira d’enguany té quelcom d’especial perquè coincideix amb els 20 anys de la creació de l’Associació Vi Primitiu.

Concurs de disseny

Una altra novetat de la fira d’enguany ha estat el concurs per dissenyar el cartell i la imatge de la fira. Un concurs dirigit a dinamitzar i obrir la participació entre altres sectors. De les set propostes presentades, el guanyador de premi, amb una dotació econòmica de 600 euros, ha estat Raul Casado. Aquest dissenyador i il·lustrador inquer ha explicat que la inspiració la va trobar passejant pel poble i que va voler ajuntar alguns dels elements més característics de la vila amb l’eix central del vi. El disseny mostra un torrent carregat de vi que parteix del Calvari i passa pel Pont Romà, tot emmarcat amb una botella de vi.

PUBLICITAT

Altres novetats

Enguany la data de la Fira s’ha endarrerit algunes setmanes pel fet que sempre es fa una setmana o dues després de Setmana Sant amb la finalitat que ja estigui tota la infraestructura turística en funcionament.

Pel que fa al funcionament de la fira serà molt semblant al d’anys anteriors. El preu de l’entrada serà de 12 euros, dels quals 4 seran per comprar vi. També hi haurà una entrada reduida per a professionals de 7 euros, on també hi haurà 4 euros per comprar. Enguany hi participaran 35 bodegues de l’illa, de les quals 5 es troben a Pollença. A més s’intentarà igualar els més de 3.500 visitants que va haver-hi l’any passat.

A més, s’instal·laran carpes a l’exterior del Claustre on es faran tasts comentats i una setmana abans, el dia 6 de maig a les 21 hores, està prevista una conferència a la sala d’actes del port de Pollença sobre vi i salut a càrrec d’Antoni Bennassar, president de la DO Pla i Llevant.

Per acabar, el regidor de turisme de Pollença ha confirmat la petició per part de l’ajuntament que els dos dies que duri la fira s’augmentin les freqüències dels busos que vénen d’Inca i Sa Pobla, amb la finalitat que els visitants d’altres pobles puguin visitar la fira del vi sense haver de conduir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT