FESTIVAL: ARTEMIS QUARTETT I LONDON PHILHARMONIC ORCHESTRA

53

El Festival entra en la recta final amb dos dels concerts més esperats: Artemis Quartett, un, i la London Philharmonic Orchestra, l’altre.

Seguint la tradició del Festival amb els quartets de corda, Artemis Quartett omplirà de bona música la nit del 24 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo.

El programa escollit per aquesta vetlada és molt atractiu, ja que començarà amb el Quartet número 12 en do menor D 703 “Quartettsatz” de Schubert, una peça musical de gran dificultat interpretativa. Dins la mateixa primera part del concert, Artemis Quartett tocarà el Quartet número 2 en Fa Major opus 22 de Txaikovski, una peça poc coneguda, però molt interessant. De fet, les composicions per a quartets de corda de Txaikovscki són poc conegudes.

El concert acabarà amb una segona part íntegrament dedicada a Schubert de qui interpretaran el quartet número 14 en re menor D 810 de “La mort i la donzella”.

PUBLICITAT

Finalment, el dimarts 27 d’agost, la London Philharmonic Orchestra, dirigida per Juanjo Mena i amb Javier Perianes com a pianista solista aterrarà al Claustre de Sant Domingo de Pollença per oferir el concert més esperat del Festival i de l’estiu clàssic a Mallorca. I és que, a més de costós, dur una orquestra d’alt nivell és difícil i hauria estat impossible si el Festival de Pollença no hagués comptat amb la col·laboració d’altres festivals que han facilitat aquest concert.

Pel que fa al repertori, el concert començarà amb l’Obertura de Don Giovanni de Mozart i el Concert per a piano número 4 opus 56 34’ de Beethoven. Ja a la segona part se centraran en la Simfonia número 39, KV 543 30’ de Mozart.

És interessant destacar que, si el director Juanjo Mena és germà del contratenor Carlos Mena que l’any passat va passar pel Festival de Pollença, el pianista Javier Perianes, a més d’un referent amb una forta personalitat pròpia, és deixeble del pianista Josep Colom que va actuar al Festival el 14 d’agost.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT