FESTIVAL 2020: QUATRE CONCERTS + UN

289

La cinquanta-novena edició del Festival de Música de Pollença s’ha reduït a quatre concerts més un, el del pianista de jazz Marco Mezquida que té un component solidari, motiu pel qual la venda d’entrades per aquest concert no es farà a través de la web. I és que la pandèmia del coronavirus ha fet replantejar un Festival que estava totalment programat abans del confinament i que, en algun moment, s’han plantejat no celebrar. Al final, però, s’han pogut superar algunes de les dificultats de forma, de trasllats i d’allotjament i la temporada prèvia al 60 aniversari del Festival no serà un buit, sinó un Festival que el crític Fernando Merino ha qualificat de “miracle”.

El programa

El 8 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença, una selecció de músics de l’Orquetra Simfònica de les illes Balears inaugurarà el Festival de Música amb un concert íntegrament dedicat a Gustav Mahler. Dirigits per Pablo Mielgo, comptaran amb el baríton, José Antonio López, i la sorpano, Irene Mas, com a solistes.

El Festival continuarà amb el concert del pianista de jazz, Marco Mezquida, qui estrenarà a Mallorca Beethoven Collage, un homenatge al cèlebre compositor alemany en el 250è aniversari del seu naixement. Això serà el dijous 13 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo. La recaptació d’aquest concert es destinarà a benefici del rebost de Serveis Socials.

El tercer concert de la temporada anirà a càrrec del també pianista David Fray, que centrarà el repertori amb temes de Wolfang Amadeus Mozart i Franz Schubert. Això serà el 15 d’agost, a les 22 hores, al Claustre de Sant Domingo.

PUBLICITAT

El dissabte 22 d’agost a les 22 hores, al mateix Claustre de Sant Domingo, la soprano Valentina Nafornita i Yoan Héreau oferiran un recital d’àries d’òperes i qualque fragment de sarsuela.

Finalment, el dissabte 29 d’agost, a les 22 hores, Il Giardino Armonico dirigits per Giovanni Antonini tancarà el Festival amb Venezia! Concert e sonate da camera. Aquest és, possiblement, el concert de més volada d’aquesta 59à edició del Festival de Pollença que l’any passat va rebre crítiques excel·lents per la qualitat del cicle.

Entre els instruments d’època que els músics d’Il Giardino Armonico sonaran aquesta vetlada, cal destacar el clavicèmbal cedit per cortesia de la família Ignaczak.

Venda d’entrades i mesures de seguretat

A partir d’avui 16 de juliol, horabaixa, s’activarà la web del Festival, si més no en les seves versions en català i espanyol. I, a partir de dimarts, s’obrirà l’Oficina del Festival al mateix recinte del Convent de Sant Domingo i s’activarà la venda d’entrades online.

El Festival es terme seguint les pautes marcades per garantir les mesures de seguretat sanitària per evitar la propagació de la covid-19. Això no obstant, una vegada el públic estigui assegut i comenci el concert es podrà prescindir de les mascaretes.

Per al Festival, l’ocupació del Claustre permetrà un aforament d’entre 330 i 350 persones en funció de la mida de l’escenari que, aquest 2020, és nou de trinca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT