FESTES DEL CARME, IT’S TIME TO OPEN THE BLACKS BOXES I MOLTA MÚSICA

87

Amb la ressaca de les votacions dels càrrecs de Moros i Cristians, el Port de Pollença continua amb la darrera etapa de les Festes del Carme. A més a més, s’inaugura la instal·lació de l’artista grega Danae Stratou It’s time to open the balck boxes i hi ha programats dos concerts.

Festes del Carme

Avui, dissabte 14 de juliol, a les 18 hores, a la platja de la Gola, hi ha una activitat infantil organitzada per ONIT: relleus dins l’aigua i jocs d’arena.

A les 20 hores, a la plaça Miquel Capllonch, les instructores del Club Duva i Enfórmame, Aina Bordoy i Denise Andrade, impartiran una classe solidària de zumba. Els participants hauran d’abonar 5 euros que es donaran a benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer. Aquest acte és organitzat perFonaesport.

I a les 22 hores començarà la Festa a la Gola amb Deejays Grup; un acte en el qual col·labora l’Associació de Veïns del Port de Pollença.

PUBLICITAT

Demà, diumenge 15 de juliol, a les 18.30 hores, a l’església de la Mare de Déu del Carme, es dirà Missa solemne cantada pel Cor de Colonya que, entre altres cants, interpretarà la Salve Marinera i l’himne del Carme. Acte seguit, hi haurà la processó marinera amb les imatges de Sant Pere i la Mare de Déu del Carme.

Per poder participar a la processó, això és sortir en barques per dins la Badia de Pollença, calia fer una inscripció prèvia, a l’Oficina municipal del Port de Pollença. L’Ajuntament no es farà responsable dels possibles danys que se us puguin ocasionar a aquelles persones no inscrites.

Finalment, a les 23 hores, des de la plaça Miquel Capllonch, començarà el Correfocs a càrrec de la Colla de dimonis Ca de Bou acompanyats dels tamborers Ca de bou. El Correfocs anirà pel carrer de l’Ecònom Torres i passeig de Saraleguifins arribar a la Gola, on a les 24 hores, començaran els focs artificials a càrrec d’Europla S.L.

Danae Stratou: It’s time to open the black boxes

Avui, dissabte 14 de juliol, a les 20’30 hores, a l’església del Roser de Pollença, l’artista Danae Stratou obrirà les caixes negres amb una performace amb la qual quedarà inaugurada la instal·lació d’aquest estiu: It’s time to open the black boxes.
Stratou obrirà les caixes negres amb les paraules aportades pels pollencins i residents en aquestes contrades. Prop de dues-centes persones, varen expressar amb una paraula allò que els espanta o senten com una amenaça o quelcom que necessita protecció urgent. Tancat el període de participació ciutadana, l’artista va fer una classificació de les paraules, ja que algunes estaven repetides o expressaven un mateix sentit. Després d’aquesta classificació, Stratou va escollir 100 paraules per desar a les 100 caixes negres amb el diagnòstic de la societat pollencina, mallorquina i/o espanyola en un moment políticament complex.

Feta la performance, la instal·lació amb les caixes negres obertes i les paraules aportades per la comunitat local en tres idiomes (català, espanyol i anglès) omplirà l’església del Roser fins al 30 de setembre.

Durant el temps en què It’s time to open the black boxes! estarà oberta al públic, la intenció del Museu de Pollença és celebrar algun tipus de debat. De moment, però, estan a l’espera de la resposta de qui fou ministre de finances grec, Giani Varufakis, i parella de Danae Stratou, per participar en una taula rodona o debat sobre la crisi econòmica mundial de 2008 a 2012. En qualsevol cas, aquest debat serà a finals d’agost o dins el mes de setembre. Sigui com sigui, aquesta acció paral·lela, amb presència o no de Varufakis, ha de servir per analitzar i debatre sobre les preocupacions manifestades pels pollencins.

It’s time to open the black boxes! és una instal·lació amb una dimensió ideològica potent, que defensa la democràcia i reivindica la participació dels ciutadans. La instal·lació es va muntar per primera vegada el 2012, a Atenes i, posteriorment, es va poder veure a París, a Àustria i altra vegada a Atenes. O sigui que, tal i com va recordar Danae Stratou en la roda de premsa de presentació del projecte pollencí, la instal·lació “va sorgir arran de la crisi socioeconòmica que va patir Grècia, un moment difícil del qual es veia venir que no en sortiríem aviat. Per això, vaig prendre consciència que havia de fer qualque cosa i se’m va ocórrer agafar les caixes negres dels avions de manera simbòlica i obrir-les abans que succeeixi una catàstrofe, saber què està passant per evitar l’accident. Allò interessant, però, era saber la reacció de la gent, no només allò que jo crec que no va bé”.

Cris Juanico al Club Pollença

Demà, diumenge 15 de juliol, a les 21 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, el cantant menorquí Cris Juanico acompanyat de la banda formada per Quim Ribó a la guitarra elèctrica, Pere Moll a la bateria i Lluís Gener al baix, presentaran la nova Gira Mallorca 2018, un tast del proper disc, un treball que ha de veure la llum a finals d’aquest any.

El preu de les entrades és 15 euros, 13 si es compra de manera anticipada a través de www.ticketIB.com, i de 10 euros per als socis del Club. Convé recordar que l’aforament del Saló d’Actes del Club Pollença és limitat.

El músic menorquí presentarà a Pollença i “en primícia algunes de les composicions que formaran part del proper treball discogràfic, cançons inspirades en la Menorca més salvatge i vestides amb l’esperit musical que va néixer amb Benejam, el trio de rock directe, explícit i punyent amb el qual el músic de ponent va rodar fa dos anys en concert per Menorca i Mallorca”, apunta a la pàgina crisjuanico.com

Després de Pollença, Cris Juanico farà sentir aquestes noves pecesi altres composicions anteriors seves i de la banda Ja t’ho diré, a altres escenaris de Mallorca.

David Gómez: 1 piano & 200 velas

Demà, diumenge 15 de juliol, a les 22 hores, al Claustre del Convent de Sant Domingo, el pianista i compositor David Gómez oferirà el concert “1 piano & 200 velas”. El preu de l’entrada és de 20 euros i ja es poden comprar de manera anticipada a través d’Internet.

El pianista David Gómez interpretarà obres pròpies, però també temes d’EnioMorricone, Enrique Granados, Frederic Chopin, ErenestoLecuona, ÁstorPiazzola i també peces pròpies dels àlbums The Island, Thelighthouse, 16 years o Pianographie, amb les quals pretén fer sentir el caràcter cinematogràfic del seu àlbum. Un concert per als amants de la música de qualitat, dels ambients romàntics i espacials: fars, esglésies en runes, edificis abandonats, estacions de tren, runes històriques, platges…

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT