FESTA DELS CAMIONERS

777

Cada any a principis de juliol, els camioners pollencins celebren el seu patró, sant Cristòfol, i ho fan amb una festa, una festa senzilla que aquests homes acostumats a portar tant pes damunt les espatles, estimen amb tota l’ànima.
Més enllà de prolegòmens més o menys recents, la celebració de sant Cristòfol consisteix amb una Missa en honor al patró seguida d’un bon berenar i una “processó” pels tres nuclis de població pollencins; desfilada esperada per als nins i nines que reben amb alegria la pluja de caramels entre trons de clàxon.
Aquesta fotografia correspon a un sant Cristòfol, un sant Cristòfol de no se sap quin any, però que deu ser de finals dels 60 o principis dels 70, més que res pels models de camions que arrenglerats rere els seus xofers quedaren immortalitzats a la instantània. La serra de la Font, un edifici “industrial” (l’incipient Galeries Vicenç) i algunes cases, fan pensar que la imatge està captada a can Berenguer, on durant dècades hi va haver un bar de carretera i on és probable que aquell any per sant Cristòfol hi berenassin abans de partir cap a Sant Vicenç i el Moll. Tanmateix, també és possible que hi dinassin. Qui ho sap! En qualsevol cas, és secundari, perquè, en el fons, l’important és passar-ho bé tots plegats.

Fotografia cedida per Encarnación Mora.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT