FEBRER COMENÇA AMB MOLTES COSES PER FER

90

Aquest primer cap de setmana de febrer comença amb moltes coses per fer: vida social, llibres, esport, art i música.

Dia del Soci de la Cala Sant Vicenç

Demà, dissabte 2 de febrer, a partir de les 10 hores, a la plaça dels Pins, els veïns de Sant Vicenç celebraran el Dia del Soci amb diverses activitats.

A les 10 hores, hi haurà l’encesa del fogueró que durant tot el matí cremarà a la plaça dels Pins.

PUBLICITAT

A les 12 hores, a la mateixa plaça dels Pins, rebran la visita dels Xeremiers Orats que afegiran música al matí festós de Sant Vicenç. Mitja hora més tard, a les 12’30 hores, està programada una activitat d’animació infantil: Circòsmics.

A les 14 hores, hi haurà el dinar de torrada i, a partir de les 14’30 hores, començarà la sobretaula amb música, djs i sorpreses.

Els actes del Dia del Soci són oberts a tothom que hi vulgui anar. Ara bé, el dinar de torrada és gratuït per als socis (i un acompanyant) i val 10 euros per als que no són socis.

Manel Santana presenta La plagueta vermella a l’Ateneu

Demà, dissabte 2 de febrer, a les 19’30 hores, a l’l’Ateneu de Pollença (carrer Metge Sureda, número 8), hi haurà la presentació de la novel·la de Manel Santana La plagueta vermella. La presentació anirà a càrrec del mateix autor i del també escriptor Albert Herranz.

L’obra narra la història d’un home, en Pau, el qual es veu implicat en un cas de corrupció urbanística a Catalunya i mentre prepara la seva defensa retorna a la seva terra natal, Mallorca. En forma de dietari en Pau recorda les seves vivències d’infantesa i joventut i fa viatjar el lector a la Mallorca dels anys vuitanta del segle XX.

Tot plegat permet submergir-se en una Mallorca amb la qual els lectors se sentiran identificats i reconeixeran indrets geogràfics, noms de carrers, botigues, bars, barriades, episodis històrics, etc. Hi apareixen idees com la integració dels immigrants peninsulars a la Part forana, la creació de nous barris obrers a Palma o la formació de colles de delinqüència juvenil, els famosos quinquis.

Des de fa uns anys, Manel Santana, s’ha centrat en la literatura i ha obtingut alguns premis literaris com el de Castellitx (Algaida, 2005), Baladre (Eivissa, 2010), Joan Castelló Guasch (Eivissa, 2011) i Alexandre Ballester (sa Pobla,2013). A més ha publicat novel·les i llibres de contes com Dietari de la geografia infinita (2011), Invocar les remors esvaïdes (2012) o El sementer de ses Mines (2014). D’altra banda, és autor de múltiples publicacions de recerca, sobretot en l’estudi dels moviments associatius a la Mallorca contemporània i la Guerra Civil.

I memorial de judo Feliu Portella

Diumenge 3 de febrer, a partir de les 10’30 hores, al Polisportiu de Pollença, tendrà lloc el I memorial de judo Feliu Portella. Es tracta del tercer control escolar de la temporada, un sèrie de quatre competicions classificatòries per al Campionat de Mallorca. Hi participaren entre 80 i 100 judokes de tota l’illa de les categories infantil i cadet (això és d’entre 12 i 17 anys).

El club pollencí Mallorca Nord Judo, a més de ser els organitzadors d’aquesta competició juntament amb la Federació Balear, hi participarà amb 10 joves judokes.

Durant la competició, es tindrà present la figura del mestre, Feliu Portella, recentment desaparegut. Tots els trofeus i medalles durant inscrits el seu nom.

Nils Burwitz inaugura “Pelegrí del món” a l’església de Sant Domingo

Aquest diumenge 3 de febrer, a les 12’30 hores, a l’església de Sant Domingo, l’artista Nils Burwitz, inaugura “Pelegrí del món”, l’exposició d’hivern del Museu de Pollença.

Nascut a Polònia, Nils Burwitz va créixer i es va formar a Sud-Àfrica, on va tenir contacte amb el moviment anti-apartheid. L’any 1976 va fixar la seva residència a Mallorca.
Persona compromesa en causes humanitàries, ha desenvolupat un treball artístic multidisciplinar. L’exposició de Pollença, de fet, recull una quarantena d’obres representatives de tot allò que ha fet Nils Burtwitz: pintura, gravat, escultura, il·lustració… però també vitralls, escenografies, pòsters…

La mostra es podrà visitar a l’Església del Convent fins al 31 de maig. L’horari de visites és de dilluns a divendres de 10’30 a 13’30 hores els matins i de 17 a 20 hores els capvespres.
L’exposició “Pelegrí del món” de Nils Burwitz es completa amb l’edició d’un catàleg en què es recullen textos d’autors com Edward Lucie-Smith, Planas Sanmartí i d’altres que han parlat sobre Nils Burwitz i la seva obra durant els darrers anys.

“Bach to the future” a la Fundació Dionís Bennàssar

Aquest diumenge 3 de febrer, a les 18 hores, a la Fundació Dionís Bennàssar, arriba el concert/espectacle “Bach to the future”.

Durant l’acte, la soprano Marga Rodríguez, el violinista Barry Lee Sargent, l’oboè Hyab Rodríguez Zarzo i els pianistes Francesc Blanco i Maria Victòria Cortès interpretaran àries i concerts de Joan Sebastian Bach.

El preu de l’entrada és de 12 euros si es compra de manera anticipada i 15 euros, a taquilla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT