FAN PINTADES A LA TALAIA D’ALBERCUIX

238

Aquests dies han aparegut pintades a la torre de la talaia d’Albercuix, com es pot veure a la imatge adjunta, demostració del nul respecte pel patrimoni històric que tenen alguns.

La talaia d’Albercuix és un bé propietat de l’Ajuntament de Pollença. Com element històric patrimonial està protegit de qualsevol actuació per nombroses mesures legals.

Tot això no és motiu suficient, afegit al poc seny d’aquests pintors, per que malifetes com aquests no succeeixin. Ara es demana col·laboració ciutadana per intentar saber la/les persones que han fet aquestes pintades i comunicar-ho a la Policia local.

A la zona de la talaia d’Albercuix no és la primera vegada que es fan pintades, basta veure com estan els edificis que hi ha poc abans d’arribar al cim, ruïnosos, bruts i plens de pintades, tot i ésser un dels indrets freqüentment visitats per turistes i excursionistes de tot el municipi.

PUBLICITAT

Cal recordar que en els últims anys diversos elements del patrimoni arquitectònic històric del municipi ha sofert atemptats en forma de pintades i destrosses. Sense anar més enfora esmentar les pintades que patí el Pont Romà, que necessità de l’actuació restauradora d’especialistes per intentar retornar-lo al seu estat previ, o les pintades que patí l’esglesiola del Roser vell, entre d’altres. Això sense esmentar les pintades que han patit edificis públics més moderns i moltes propietats particulars.

Finalment dir que les pintades fetes tant en patrimoni públic com privat sense la preceptiva autorització és un fet il·legal susceptible de denúncia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT