ESTHER FERRER I CONCHA JEREZ PARLARAN D’ART AL CLUB POLLENÇA

59

Aquest dissabte 22 de juny, a les 20’30 hores, al Saló d’Actes del Club Pollença, dues dones pioneres com Esther Ferrer i Concha Jerez parlaran d’art en un tet-a-tet moderat pel catedràtic d’Estudis Hispànics de la Sorbona, Jacques Terrasa.

Amb el nom de “Un més un”, Jérez i Ferrer debatran sobre el paper de l’art a partir dels temes que proposi Terrasa.

Esther Ferrer va destacar en l’art de la performance, en un moment històric complicat amb moltes mancances pel que fa a la llibertat de pensament i d’expressió. Tanmateix, però, ha desenvolupat una llarga carrera en què la seva obra s’ha vist reconeguda amb distincions com el Premi nacional d’Arts Plàstiques del ministeri de Cultura de 2008, el Premi Gure Artea del Govern Basc de 2012 o el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques de 2014.

La figura d’Esther Ferrer destaca no només pel fet d’endinsar-se en l’acció artística com a forma de manifestació, sinó també per ser dona en un context eminentment masculí.
Per la seva banda, Concha Jérez entén l’art com a “forma de coneixement”, així ho manifestava al diari ABC, quan l’any 2017 va guanyar el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques.

PUBLICITAT

Artista multidisciplinar, pionera en l’art conceptual, Concha Jerez treballa l’anàlisi crític dels mitjans de comunicació. Pel que fa a les distincions de Jerez, són de destacar la Medalla d’Or a les Belles Arts que va merèixer el 2011, el Premi Nacional d’Arts Visuals que li concedí el ministeri de Cultura l’any 2015 i el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques de 2017.

Mèxic serà protagonista de les Setmana d’Arquitectura

Des del Club Pollença, han avançat que la Setmana d’Arquitectura que es duu a terme a mitjan mes d’agost, Mèxic serà protagonista i es parlarà, sobretot, d’arquitectura. A més a més, les dones capitalitzaran aquests tres dies d’agost en què el món entra dins el Saló d’Actes del Club Pollença.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT