ESTERILITZAR MOIXOS DOMÈSTICS EVITARIA L’ABANDONAMENT

302

El nombre de moixos abandonats ha crescut tant al municipi de Pollença que, en certs indrets, han esdevingut un problema. Poques veus estan en contra. De fet, fins i tot els defensors dels animals, la solució a l’augment de moixos, aquí i arreu de Mallorca, passa per la informació i la castració. I és que, “si hi ha molts de moixos, és perquè han criat molt”, apunten des de Cat Protection.

L’esterilització no s’hauria d’aturar mai

El passat 2019, l’Ajuntament va pagar la castració de 60 moixos de carrer, 30 a Pollença i 30 al Moll. Totes aquestes castracions es varen fer el mes de desembre. Des d’aleshores ençà, no n’han tornat pagar cap altra.

I, “si bé l’Ajuntament té l’obligació legal de fer-se càrrec dels moixos que no tenen família, també és cert que molts particulars no sanen els seus moixos per desconeixement. Per això, és fonamental fer campanyes informatives”, diuen des de l’associació.

Per a Cat Protection “el més sensat és fer com a Alemanya, on tothom que té un moix està obligat a sanar-lo. No hi ha altra manera de posar solució a l’increment de moixos”. Això “passa per fer una bona campanya publicitària per esterilitzar moixos, a l’hora que consciencien i eduquen la població”, asseguren.

PUBLICITAT

Per anar bé, “l’esterilització no s’hauria d’aturar mai, perquè, quan ens abandonen una moixa en una colònia ja controlada, hauríem de poder actuar immediatament amb la seva castració”, conclouen.

Matar no és la solució

Cat Protection diu que matar no solucionarà el problema. En aquest sentit, ni el verí ni altres formes més macabres usades per alguns veïns de Pollença per acabar amb els moixos (n’han trobat alguns de morts per l’impacte d’un tir o amb perdigons davall la pell), no són efectives, perquè, “a més de ser una salvatjada, els que queden vius continuen criant”, senyalen.

Informar és educar

En definitiva, a Cat Protection, “som conscients que hi ha molts de moixos i, per aturar aquest problema, s’ha de treballar en paral·lel conscienciant la societat i castrant”. En aquest sentit, proposen que l’Ajuntament podria consensuar amb els veterinaris la castració de moixos domèstics i de carrer, i arribar a un acord amb algú que es dediqui al control dels moixos durant tot l’any. Per damunt de tot, però, cal destinar molts esforços a la informació, perquè la gent entengui la importància de l’esterilització.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT