ESPINACS GRATINATS

172

Eva Remolina / AMIC – AMIC – Redacció

Aquest plat és fàcil, ràpid i sens dubte, una bona manera que els nens mengin verdures, ja que els hi agradarà molt.

Els ingredients per a 2 persones són:

– 600 g d’espinacs

PUBLICITAT

– ½ ceba

– 1 gra d’all

– Sal

– Oli

– Nou moscada

– 350 ml. de llet sencera

– Formatge ratllat

– 100 grams de pernil salat

– 25 grams de farina

– 25 grams de mantega

El primer que farem serà bullir en una olla amb aigua i sal els espinacs durant uns 3 o 4 minuts. Traiem, escorrem i reservem.

Mentre prepararem la salsa beixamel. Per a fer-ho, en una olla posarem a fondre la mantega i un cop fosa, afegirem la farina, mesclem. A continuació anirem afegint la llet a poc a poc, perquè vagi integrant-se amb la resta i deixarem bullir durant 15 minuts per treure completament el gust de la farina.

A part, en una paella amb molt poc oli, sofregirem la ceba i l’all. Quan tots dos ingredients estiguin daurats, afegirem el pernil i remourem dos minuts per, finalment afegir-hi els espinacs. Un cop barrejat, ho passarem tot a un recipient apte per al forn i abocarem damunt la crema beixamel i empolvorarem amb formatge.

Ho ficarem al forn a 180 graus fins que estigui daurat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT