ESPAI I NETEJA RESOLTS PER COMENÇAR EL CURS 2020/21 EN L’ESCENARI B

485
El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font.

Els centres d’educació infantil i primària del municipi de Pollença tenen resolts els “problemes” d’espai i de neteja derivats pel fet d’haver de començar el curs en l’escenari B contemplat als plans de contingència de cada escola.

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca va anunciar aquest dijous 27 d’agost, que s’aplicarà l’escenari B per iniciar el curs 2020/21 el proper 10 de setembre. Això implicarà la presencialitat amb metre i mig de distància a Educació Infantil, Educació Primària i primer d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), i possibilitat semipresencial a la resta de nivells educatius.

Necessitats d’espai cobertes

Les escoles del municipi de Pollença tenen les necessitats d’espai cobertes. En aquest sentit, el delegat d’Educació de l’ajuntament de Pollença, Josep Marquet, ha afirmat que “vaig reunir-me amb tots els directors del centres educatius dle municipi per oferir-los espais si en necessitaven. Tots varen dir que, amb els espais del propi centre, cobrien les necessitats”.

Per tant, tots els Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP) del municipi de Pollença poden mantenir un metre i mig de distància entre les persones de l’aula i garantir ràtios d’uns 20 d’alumnes per grup com s’exigeix en l’escenari B.

PUBLICITAT

Increment de la neteja garantit

Sobre l’increment de la neteja als CEIP del municipi, el delegat Marquet ha assegurat que “està controlat, perquè se n’ocupa el personal de neteja del mateix Ajuntament”.

Durant la compareixença de dijous 27 d’agost, el conseller d’Educació, Martí X. March; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, incidiren en la necessitat d’efectuar una bona neteja dels centres i també la ventilació freqüent dels espais, per la qual cosa és important mantenir les finestres i portes de les aules obertes mentre la climatologia ho permeti.

Mascareta obligatòria

A partir de primer d’Educació Primària, tots els alumnes i tot el personal docent i no docent, hauran de dur obligatòriament mascareta, independentment de si es manté la distància de seguretat i si es troben disn d’un grup de convivència estable.

A més a més, a l’inici del curs, les famílies hauran de signar una declaració responsable en la qual s’indiqui que no duran els seus fills a classe si presenten qualsevol símptoma compatible amb la covid-19. A l’hora que es comprometran a seguir les normes establertes al protocols davant la covid-19 i a mantenir el centre informat de qualsevol novetat al respecte.

Aquestes decisions s’adoptaren després de fer un seguiment conjunt de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a les illes Balears, per part de les conselleries d’Educació i de Salut.

També presentaren el protocol que seguiran els centres educatius davant els casos de COVID-19 que s’hi puguin detectar.

L’objectiu de tot plegat és afavorir la màxima presencialitat en funció de la situació de la pandèmia, però també controlar de manera ràpida i contundent els casos que es puguin detectar als centres educatius.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT