ESCOLA DE MÚSICA: ATUREN L’ACTIVITAT, PERÒ COBREN LES QUOTES DE MARÇ ÍNTEGRES

1198

La situació derivada per l’estat d’alarma decretat per mor del coronavirus ha motivat l’aturada de l’activitat a l’Escola de Música fins a nova ordre. A l’hora que ha desfermat queixes per part de les famílies en cobrar les quotes de març íntegres.

La situació afecta la totalitat de l’alumnat, l’evolució dels quals depèn de la voluntat dels seus mestres, i la de quatre professors que, en comptes de treballar per a l’ajuntament de Pollença, fan feina per a empreses de serveis. En el cas d’aquests quatre professors, en aturar l’activitat docent, queden sense sou.

Dues mitges quotes de març

En el moment en què es va decretar l’estat d’alarma, l’Escola de Música i el regidor responsable, Mateu Soler, acordaren passar les quotes de mig mes, les dues setmanes de març que s’havien fet, i continuar les classes on line així com fos possible, però sense cost per a les famílies. Aquesta mesura, ben aviat, va ser descartada per l’interventor que “sense l’autorització meva ni del batle, va optar per passar la quota sencera”, assegura Soler. De fet, l’interventor “ens va advertir que, de fer allò que havíem acordat de cobrar només mitja quota, es podia considerar malversació de fons públic”, apunta Mateu Soler. Tanmateix, però, “nosaltres acceptam les queixes dels pares per haver-los cobrat dues mitges mensualitats del mes de març. Per això, he presentat una proposta, que debatrem a la Junta de Govern, per retornar una d’aquestes dues mitges mensualitat”, conclou el regidor de l’Escola de Música, Mateu Soler.

En qualsevol cas, però, a partir del mes d’abril, no es cobraran quotes a l’alumnat de l’Escola de Música, perquè l’activitat s’ha aturat i “més enllà de deixar al professorat que voluntàriament faci el que pugui, no sé què més podem fer, sabent com saben que no els comptabilitzaran les hores”.

PUBLICITAT

De fet, com tots els treballadors municipals que realitzen tasques no essencials, el professorat de l’Escola de Música que treballa per a l’Ajuntament haurà de recuperar les hores confinades, però no perd el sou. En canvi, els quatre professors de piano, bateria, oboè i violoncel, com que treballen per a una empresa de serveis, es queden sense sou.

Poca sensibilitat

Per la seva banda, el director de l’Escola de Música, Miquel Valls, lamenta que s’hagi arribat al punt d’aturar totalment l’activitat, perquè “allà on l’interventor veu números, jo hi pos cares. Més enllà de qüestions tècniques vinculades a l’economia, a nivell humà… què vols que et digui? Estam parlat d’un parell de persones i d’una situació temporal. Però no hi pot haver professors de primera i de segona, com no hi pot haver alumnes de primera i de segona. Per tant, o treballa tot el professorat o no en treballa cap”. És clar que això tendrà conseqüències que tendrà aquesta aturada quan l’activitat es reprengui, “hi haurà baixes, segur, i també alumnes que abandonaran els estudis”, valora Valls.

És més, Miquel Valls considera tot plegat afecta la imatge de l’Escola, li donen molt poc valor, “però l’interventor no va voler saber res. Ni tan sols de posar una quota simbòlica d’un euro, per exemple, per mantenir l’activitat amb la mesura del possible, degudes les circumstàncies, i tots els professors poguessin continuar cobrant per seva tasca docent”. L’interventor va ser inflexible i no va voler assumir cap responsabilitat, però tampoc l’Ajuntament ha estat sensible en assumir un cost, perfectament assumible, de mantenir el sou a un parell de professors, en un moment del tot excepcionals. De fet, a altres municipis com Felanitx, Inca o Esporles, l’activitat de les Escoles de Música es fa online i les famílies no han d’abonar les mensualitats. Per tot plegat, el director de l’Escola de Música assegura que “és molt mal de valorar, però crec que s’hagués pogut fer d’una altra manera”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT