ESCALADA MUSICAL ALS CARRERS

192
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després d’estar dos mesos tancats a casa per barrar el pas al coronavirus, aquest estiu hi haurà música al carrer per animar les vetlades i, a l’hora, donar un cop de mà als músics, “que veuran minvades les seves actuacions en una temporada turística difícil”, explica el delegat de Cultura, Josep Marquet.

De moment, des de l’Ajuntament, han tengut els primers contactes amb l’Associació de Músics de Pollença. Això no obstant, “si hi ha algun músic que es vulgui afegir, no hi haurà cap problema”, assegura Marquet.

La idea inicial és, setmanalment, fer dos concerts a Pollença, un al Moll i un altre a Sant Vicenç. Tot i que no hi ha res fix, es parla del dimecres i el divendres.

Seran concerts a la fresca, “a diferents indrets com la plaça Major, la plaça de ca les Monnares, la plaça dels Seglars…, en petit format: duets, trios i, com a molt, quartets”, comenta el delegat de Cultura.

PUBLICITAT

Abans no arribin aquests concerts a la fresca, però, hi ha programats alguns esdeveniments musicals com ara:

Romàntic amb miniatura

Aquest dissabte 30 de maig, a les 20’30 hores, al Claustre de Sant Domingo, una selecció de músics de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears oferirà un concert que duu per títol “Romàntic amb miniatura”, dedicat íntegrament a Johannes Brahms.

Una mini orquestra formada per Estela Córcoles (flauta), Javier Arnal (oboè, Eduardo Bernabeu (clarinet), Gerard Beltran (fagot), Jose Fortea (trompa), César Guillem (trompa), Cyril Pouillet (trompeta), Smerald Spahiu (violí), Manel Barrios (violí), Sonia Krasnova (viola), Emmanuel Bleuse (violoncel), Martin Gregg (contrabaix), Jean Christophe Brunet (trombó), Armando Lorente (percussió) i Susana Pacheco (percussió), i dirigida per Pablo Mielgo, interpretaran la Dansa Hongaresa núm. 5, 6, 7 i la Simfonia núm. 2 de Johannes Brahms amb arranjaments del pianista Iain Farrington.

Amb tots aquests músics damunt l’escenari del Claustre, l’aforament del patí es limita a 100 persones. Per aquesta raó i per precaució, serà indispensable fer la reserva prèvia, encara que l’entrada és gratuïta, i dur mascareta.

Una selecció de músics de l’Orquestra simfònica de les illes Balears, sota la batuta de Pablo Mielgo, inauguraran l’escalada musical a Pollença amb un concert dedicat a Brahms.

Música i patrimoni

L’endemà, diumenge 31 de maig, a les 18 hores, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, hi haurà el primer concert d’un cicle dedicat a la música i el patrimoni local. La part musical anirà a càrrec del Quartet de Corda PHI, mentre que el Rector de Pollença, Mossèn Francesc Vicenç, farà les explicacions sobre el patrimoni de l’església del Roser Vell.

Tot i que l’aforament està limitat al 40 per cent de la Parròquia, tal i com marca la normativa per a la Fase 2 del desconfinament, l’entrada és gratuïta i no cal fer reserva prèvia. Ara bé, cal dur mascareta.

Aquest cicle de concerts Música i patrimoni que organitzen conjuntament l’ajuntament de Pollença i les Parròquies, havia de començar per primavera, però es va haver d’ajornar per mor de la pandèmia. Durant el mes de maig, “quan els veïns del Roser Vell celebren el Mes de Maria, estava previst fer aquest concert i les pertinents explicacions que es farà aquest diumenge i a la Parròquia, en comptes del Roser Vell, per qüestions de seguretat”, detalla el delegat Marquet.

Retaule del Crist jacent del Roser Vell.

Per altra banda, el diumenge 14 de juny, quan a la mateixa Parròquia es dirà l’Ofici del Corpus, hi haurà un segon concert del cicle Música i patrimoni. En aquesta ocasió, es farà en acabar l’Ofici i versarà sobre el patrimoni immaterial del Corpus.

Cal recordar que, aquest 2020, l’Obraria del Corpus va decidir que, degudes les circumstàncies, no hi haurà la tradicional processó amb el ball de les Àguiles i Sant Joan Pelós.

Posteriorment, hi haurà més concerts al Calvari i “també hem parlat amb Son Brull, però encara no és ferm”. Hi participaran, a més del Rector Vicens, l’especialista en toponímia Juan M. Torres Valasco, entre altres.

Dia internacional de la música

Finalment, el 21 de juny de 2020, si no hi ha canvis se celebrarà per tercer any consecutiu el Dia internacional de la música.

De la mà de l’AMP, diferents indrets de Pollença i també del Port (aquesta és una novetat d’enguany) acolliran concerts de diferents estils musicals.

El delegat de Cultura, Josep Marquet, explica que “com que enguany, el 21 de juny és en diumenge, s’havia parlat de començar a fer coses el dissabte a vespre i continuar el diumenge. Al final, però, es farà el diumenge durant tot lo dia, o sigui matí i capvespre, així es podrà espaiar més el públic, sense haver de renunciar al format de sempre”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT