ES RELAXEN LES MESURES: UNA HORA MENYS I MÉS PERSONES PER TAULA

270

La conselleria de Salut i Consum va informar ahir que, degut a la millora epidemiològica, es relaxen algunes restriccions a l’illa de Mallorca, on les limitacions nocturnes es redueixen una hora i l’ocupació de taules a la restauració s’amplia.

La resolució dictada per la Conselleria de Salut i Consum estableix que, des d’avui fins al 6 de setembre, les limitacions nocturnes a Mallorca es redueixen una hora. O sigui que les reunions i trobades familiars i socials es poden allargar fins a les 2 de la matinada i a partir de les 6 de la matinada es poden reprendre.

Per altra banda, també s’amplia l’ocupació màxima de les taules d’establiments d’entreteniment, restauració i oci nocturn que estableix el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la covid-19, que passa a ser de 8 persones als interiors i de 12 persones als exteriors. Aquesta limitació afecta les activitats col·lectives de caràcter social, cultural, esportiu, d’oci, restauració i hoteleria, sempre i quan les ordenances municipals no estableixin una hora de tancament anterior.

Situació sanitària i assistencial

Les dades epidemiològiques a dia 26 d’agost que recull la resolució indiquen que la incidència acumulada a 14 dies per cada 100.000 habitants era de 355,3 a Mallorca; de 264,5 a Menorca; de 550,6 a Eivissa i de 361,2 a Formentera.

PUBLICITAT

Pel que fa a la situació assistencial, a Mallorca, l’ocupació de llits crítics era del 22,1 per cent, mentre que l’ocupació de planta era del 6 per cent; a Menorca, l’ocupació de les UCI era de l’11,11 per cent i la dels llits de planta era de l’1,82 per cent i a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera l’ocupació dels llits crítics era del 14, 75 per cent i dels llits de planta, del 13,52 per cent.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT