ES FARÀ UN NOU CAMÍ ENTRE EL PONT ROMÀ I EL PONT DE L’HORTA

1013

L’Ajuntament de Pollença ha signat l’acta d’ocupació del solar de ca na Ferrana, el que vol dir que ja està definitivament expropiat i ja en pot fer ús. Aquest solar es troba a la vorera del torrent Sant Jordi a la banda de Pollença i uneix el pont de l’Horta i el Pont Romà.

La compra per un preu de 762.816 va ser aprovada el ple del 24 de juliol de 2019 i venia dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB). El motiu és que al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) aprovat el 1991 aquest solar va ser assenyalat com zona verda i com a vial públic. La llei d’urbanisme de les Balears diu que és obligatori expropiar aquelles parcel·les que es trobin en zona verda, i a més s’ha de fer en un termini de 10 anys. Per tant aquesta parcela de “Ca na Ferrana” s’hauria d’haver expropiat el 2001. El preu de la parcel·la, segons el Jurat d’Expropiació era de 616.455 euros, però com que l’expropiació no s’ha fet efectiva fins 19 anys després, els interessos han fet ascendir el preu fins a la suma abans citada. L’expropiació s’havia intentat compensar a la família per diferents vies però finalment una demanda del 2012 ha acabat obligant a l’Ajuntament a aquesta compra. Al darrer plenari extraordinari, que es va celebrar el 17 de juny, l’equip de govern va aprovar una modificació de crèdit que permetrà pagar l’expropiació d’una sola vegada, en lloc del pagament ajornat que s’havia pactat. Això es podrà fer amb el romanent de tresoreria que és de 30 milions d’euros, i que enguany es podrà usar per aquests tipus de pagaments.

Segons Tomeu Cifre, batle de Pollença en aquests moments “s’està modificant el projecte de la Vinyeta del pont Romà perquè el que hi havia era molt car i agressiu i el que farem serà integrar aquesta zona de ca na Ferrana. Per això aquests dies estem esbrossant i fent net.” Aquest projecte, que segons el batle quedarà redactat abans que acabi l’estiu. Segons les seves paraules consisteix en “una zona per deixar els cotxes, embelliment, iluminació i un empedrat del tram de devora el Pont Romà. L’aparcament es farà amb un empedrat i també es farà un camí peatonal per anar del refugi fins al Pont Romà.”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT