“ÉS DIFÍCIL, PER NO DIR IMPOSSIBLE, QUE ES FACI EL SIMULACRE”

1122
Foto: Micer.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, apunta que “és difícil, per no dir impossible, que es faci el simulacre dels Moros i Cristians o les revetles i altres concerts. Això no obstant, festes se’n faran, encara que “no se sap què es podrà fer ni com” detalla el Batle.

Tot i amb això, Cifre Ochogavia que aquesta setmana s’ha reunit virtualment amb altres batles de municipis de la zona Nord i de la Serra de Tramuntana amb les presidentes del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, i del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, comenta que les festes va ser un dels temes que plantejaren i que demanaren “un protocol perquè tots els pobles de Mallorca puguin fer festes i concerts aquest estiu”.

En qualsevol cas, més enllà d’unes pautes comuns, el batle Cifre Ochogavia va apuntar que “una vegada disposem del protocol, haurem de reunir-nos amb els diferents col·lectius que, a Pollença, organitzen festes per veure què feim”. En aquest sentit, va recordar que, primer, hi ha les del Moll i després les de Pollença. Ja veurem què es pot fer i com pot fer. De moment, a hores d’ara, no ho sabem”, insisteix Cifre Ochogavia qui apunta cap a les Estades d’estiu, una activitat que “també està a l’aire”. D’una banda, perquè no hi ha normativa per saber com organitzar aquestes activiats i, de l’altra, perquè la conselleria d’Educació anunica activitats similars per aquest estiu.

Un Festival d’acord amb la “nova realitat”

L’ajuntament de Pollença, de moment, no fa comptes suspendre el Festival de Música per mor de la crisi del coronavirus. De fet, la intenció del batle Bartomeu Cifre Ochogavia és “cercar alternatives com només fer algun concert amb format reduït, tant de públic com de músics”.

PUBLICITAT

En el moment en què es va declarar l’estat d’alarma, l’ajuntament de Pollena ja tenia la temporada del Festival de 2020 programada de manera inicial. Entre els convidats, hi havia l’Orquestra Simfònica de les illes Balears i la versàtil cantant portuguesa, Dulce Pontes, entre altres.

Tot i haver iniciat la desescalada, el perill de contagis per covid-19 obre un seguit d’interrogants sobre l’aforament, “Sabem que, de les 800 places del Claustre, se’n poden ocupar fins a 400, perquè és en un espai obert. Ara bé, no es pot complir el distanciament. Per tant…”, senyala el batle de Pollença.

Per altra banda, “tampoc sabem quants d’hotels obriran i si hi haurà lloc per allotjar els artistes, ni com fer els trasllats…”, comenta, i sobretot, “tenim el dubte del públic potencial que hi pot haver” assegura Cifre Ochogavia. De fet, tot i que té un públic local, una part important del públic del Festival són turistes o estiuejants estrangers.

En qualsevol cas, sembla que un dels quatre o cinc concerts del Festival que previsiblement es faran durant el mes d’agost, serà de l’Orquestra Simfònica de les illes Balears. Per suposat, aquest tendrà un format més reduït de músics en compliment de les mesures de seguretat.

De Sant Vicenç al Claustre

Durant aquestes setmanes passades, l’ajuntament de Pollença va procedir a retirar les jardiners instal·lades el passat estiu a la volta del Maressar a la Cala Sant Vicenç.

En aquests moments, es procedeix a la restauració de les jardineres, molt deteriorades per la saladina. En estar decoraran els cornalons del Claustre de Sant Domingo, d’on s’han arrabassat els darrers xiprers que quedaven a aquelles pasteretes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT