COMENCEN A POSAR FIL A L’AGULLA AL PROBLEMA DE LA CONTAMINACIÓ DE L’AIGUA DEL PORT DE POLLENÇA

375

La contaminació de l’aigua de les platges del Moll ha estat un dels temes informativament més presents al municipi del darrer mig any. Fins i tot s’ha creat una associació, l’ASDEPP (Associació de Veïns per a la Defensa del Port de Pollença), per denunciar i forçar a les institucions a cercar solucions a un problema evident. D’altra banda, el ple de l’Ajuntament va aprovar, amb l’abstenció dels partits de l’equip de govern, una moció presentada per Junts Avançam (a l’oposició) en la que es demanava un sanejament integral de la xarxa de pluvials.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, va convocar per al dilluns 16 de novembre una reunió on hi participaren el líder de l’oposició, Miquel Àngel March, i representants de l’Associació Hotelera, l’Associació de Veïns del Port de Pollença, del sector de la restauració i de l’associació Teixit Empresarial, de l’ASDEPP i del Reial Club Nàutic del Port de Pollença. També hi participaren la regidora de Medi Ambient, Maria Buades, i el regidor delegat del Port de Pollença, Andres Nevado.

Bartomeu Cifre va tornar a assenyalar els fondejos il·legals a la badia com una de les causes de la contaminació de l’aigua

Segons va explicar el batle de Pollença, aquestes reunions es produiran de manera periòdica per anar informant a tots els agents implicats de les passes que es van donant per solucionar el problema de les aigües brutes.

A aquesta primera reunió Cifre va informar de les reunions mantingudes la setmana anterior amb la Conselleria de Salut i la de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. El batle va admetre que és un problema complex que afecta i depèn de molts sectors i institucions i que s’està treballant per fer una anàlisi global del problema. D’altra banda, va declarar que no està constat que es tracti d’abocaments fecals i que els abocaments corresponen a aigües pluvials que poden dur brutícia. A més va afegir que “les platges són completament practicables des del punt de vista del bany, i, en general, la composició de les seves aigües s’ajusta als paràmetres de salubritat que exigeixen les normatives”.

PUBLICITAT

En aquest respecte l’ASDEPP sembla no estar-hi d’acord. A principi de novembre publicaren els resultats d’unes analítiques que delataven la presència de bacteris E. coli 20 vegades per sobre del recomanat a alguns punts de la platja del Moll, per aquest motiu solicitaren el tancament de les zones de platja més afectades i la creació d’un pacte municipal. Reclamació aquesta darrera que sembla ara ha estat atesa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT