ENTRE LA MÚSICA I LA REIVINDICACIÓ

80

El cap de setmana que avui comença enmig de núvols i previsions de pluja, va carregat d’activitat vinculada amb la música i amb la reivindicació. I és que avui, 22 de novembre, és Santa Cecília, patrona dels músics, i dilluns, 25 de novembre, el Dia Mundial Contra la Violència Matxista.

Santa Cecília al Claustre de Sant Domingo

Avui, divendres 22 de novembre, a les 20’30 hores, al Claustre de Sant Domingo, davant la làpida en homenatge al violinista i ànima del Festival, Philip Newman, la Banda de Música i cor de veus (variades) cantaran 3 himnes: “Cantau, cantau, gent de Pollença”, de Pep Cerdà “Fusteret” amb música de Peter-Paul Sohn; “Pollencins ben resolts, sens esperes”, versos i música de Bernat Cifre, i “Mallorquins…!”, lletra de Cifre, música d’Antoni Pol.

A més de música, hi haurà un breu recital de poemes de Ramon Picó, Joan Guiraud, Miquel Bota i ofrena floral a les làpides de Newman i del també violinista i director artístic del Festival, Eugen Proko p.

No hi faltarà una bocinada dolça.

PUBLICITAT

Santa Cecília a l’Escola de Música

Després d’una setmana d’activitats complementàries amb motiu de Santa Cecília, avui, divendres 22 de novembre, a partir de les 19 hores, a l’Aula Polivalent, de l’Escola de Música, al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya, hi haurà el Concurs d’Interpretació.

Els alumnes escollits pels propis professors de l’Escola de Música interpretaran una peça escollida lliurement, en solitari o amb acompanyament de piano, i el professorat del centre farà de jurat. Es premiarà les tres millors interpretacions. Els premiats rebran una tarja de regal de 60 euros en material de Musicasa per al guanyador, de 40 euros en material de Musicasa per al segon classificat i de 20 euros en material de Musicasa per al tercer classificat.

Presentació d’El perfum del llorer de Maria Victòria Secall

Avui, divendres 22 de novembre, a les 20 hores, a can Llobera, l’escriptora Maria Victòria Secall presenta el poemari amb el qual va rebre el Premi de Poesia Xavier Casp 2018: El perfum del llorer, un llibre que ha estat il·lustrat per Roger Farré.

La presentació anirà a càrrec de l’historiador i president de l’Obra Cultural Balear a Pollença, Miquel Amengual; la docent i poeta Aina Ferrer Torrens i la pròpia autora, Maria Victòria Secall.

A més a més, Àngels Cardona, Jaume Ferrà, Francesca Palou i Teresa Vilanova faran un tast dels pomes d’El perfum del llorer, mentre que la glosadora Cati Eva Canyelles transformarà els versos de Secall en glosa cantada.

El procés català a debat

Demà, dissabte 23 de novembre, a les 19’30 hores, a l’Ateneu de Pollença, l’estudiant de Dret i Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona (UB), el pollencí Miquel Rosselló Xamena farà una conferència que duu per títol “Sentència 459/2019”, sobre els límits de la llei i de la política al procés català.

Anulat : anellament d’aus a la Gola

Anulat: Jornada micològica

Dia Mundial Contra la Violència Matxista

Aquest diumenge 24 de novembre, entre les 11 i les 13 hores, el col·lectiu feminista La Mala Pècora organtiza un matí d’activitats reivindicatives.

A les 11 hores, a baix de l’Escalonada del Calvari, hi haurà una instal·lació artística i es llegirà el manifest per denunciar la violència contra les dones i reivindicar la seva erradicació.

A les 11’30 hores, l’activitat feminista es traslladarà a la plaça Vella, on hi haurà un mural participatiu i panells informatius sobre l’anomenada violència de gènere. A partir de les 12’15 hores, allà mateix, s’obrirà el micro per a tothom que vulgui exposar les seves opinions sobre una qüestió tan sensible com la violència contra les dones. A més a més, es procedirà a llegir les experiències anònimes que els pollencins hauran aportat els dies previs.

El matí acabarà a la plaça Vella amb música i gloses contra la violència.

Per la seva banda, l’ajuntament de Pollença també ha programat una lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial Contra la Violència Masclista. Això serà el dilluns 25 de novembre, a les 11 hores, a les dependències municipals Miquel Capllonch al Port i a les 12 hores, a l’Escalonada del Calvari a Pollença.

Concert d’Alternatilla Jazz in Mallorca

Diumenge, 24 de novembre, a les 20’30 hores, a l’Església del Convent de Sant Domingo, hi haurà l’únic concert de l’Alternatilla Jazz in Mallorca 2019 a Pollença, serà un maridatge de jazz mallorquí i portuguès, cultura convidada a l’edició d’enguany de l’AJIM2019.

Els músics portuguesos Ricardo Toscano (saxo alt) i Joao Lopes Pereira (bateria) i músics mallorquins Toni Vaquer (piano) i Marko Lohikari (contrabaix) connectaran dues cultures tan properes com allunyades a través del llenguatge universal que és la música.

El preu de l’entrada és de 10 euros si es compra de manera anticipada i de 15 euros si es compra a taquilla.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT