ENTRE GENER I FEBRER

72

Aquest cap de setmana en què gener dona pas a febrer, l’agenda sociocultural a Pollença inclou assemplees, dinars, conferències, inauguracions… i, fins i tot, dos recordatoris sobre els terminis que acaben.

Festa del soci a Sant Vicenç

Demà, dissabte 1 de febrer, l’Associació de Veïns de Sant Vicenç ha convocat Assemblea Extraordinària davant la impossibilitat de formar una candidatura per substituir la directiva.

En acabar, se celebrarà la Festa del Soci.

El passat 2019, l’Associació de Veïns de Sant Vicenç va obrir el període electoral per elegir nova junta directiva, seguint allò que marquen els estatuts. Així, el 28 de setembre, es va cessar la junta i es convocaren d’eleccions. Però ni l’1 de novembre ni el 25 de gener, quan acabava el segon període, va sorgir cap grup de socis decidits a formar candidatura per presidir l’Associació de Veïns de Sant Vicenç. Per aquest motiu, aquest dissabte 1 de febrer, a les 12’30 hores, se celebrarà una Assemblea General Extraordinària amb la intenció de modificar els estatuts i, així, permetre que aquells que durant els darrers anys han format la junta directiva puguin continuar al capdavant de l’Associació de Veïns. És possible que també redueixin el nombre de candidats i el mandat a dos anys, ara mateix és de quatre anys.

PUBLICITAT

Després de celebrar l’Assemblea General Extraordinària, l’Associació de Veïns celebrarà la Festa del Soci amb torrada i música. Això serà a partir de les 13 hores, a la plaça dels Pins.

La torrada de la Festa del Soci és gratuït per a soci i acompanyant, i costa 5 euros per als no socis.

Reobertura del CTO de la Gola

També demà dissabte, 1 de febrer, reobre les portes el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, al Port de Pollença.

Després d’un petit descans, a partir d’aquest dissabte, cada dilluns, dimecres, divendres i dissabte, de 9 h a 15 hores, el CTO reprèn l’activitat. Pel mes de març, l’horari d’obertura s’ampliarà.

De moment, no s’han organitzat activitats. Ara bé, durant les hores d’atenció al públic, l’experta ornitòloga Cristina Fiol tornarà informar sobre totes les aus que poden observar.

Aquesta època, tot i no ser la que el parc rep més visites, és especialment interessant per a l’observació d’aus. El fred al nord fa que hi hagi gran quantitat d’aus hivernals, que cerquen passar l’estació a un lloc més càlid. Així, amb facilitat, es poden observar agrons blancs i grisos, corpetasses o gavines d’hivern. També amb una mica més de sort es poden veure tords ala roja, tords reials, grívies o arners. I, per descomptat, s’hi poden observar gran quantitat de les aus residents tot l’any el Port de Pollença, els ànecs coll verd.

Més enllà de l’horari d’atenció del CTO, el Parc de la Gola és obert de cap a cap d’any.

Albretch Demitz inaugura Canvi a l’església del Roser

Aquest diumenge 2 de febrer, a les 12’30 hores, a l’església del Roser, s’inaugurarà l’exposició d’hivern del Museu de Pollença: Canvi Albretch Demitz.

Els codirectors del Museu, Andreu Aguiló i Aina Aguiló, apunten que “amb aquesta exposició podreu veure la interessant trajectòria d’un artista que, pels seus mèrits i itinerari personal, hem considerat convenient mostrar a l’església del Roser, i que recull la suma d’una vida plena consagrada a l’art”.

De fet, detallen que “sabem que l’artista està molt il·lusionat en mostrar les seves obres que ha anat produint en aquests darrers trenta-cinc anys, a la gent de Pollença, coincidint amb la seva estada entre nosaltres.”

L’any 1985, Albretch Demitz va arribar a Mallorca. Des d’aleshores ençà, ha passat llargues temporades a Pollença. De fet, en l’actualitat, viu mig any aquí i l’altre mig a Berlín.

L’any 1990, va participar en una mostra col·lectiva anomenada Trobada de pintura a Pollença i l’any següent, va fer la primera exposició individual, a la galeria Pedrona Torrens d’Alcúdia. Més endavant exposà a les pollencines galeries Norai i Bennàssar, però també a la Lluc Fluxà de Palma, entre altres. L’any 1996 va participar al Certamen Internacional d’Arts Plàstiques de Pollença i al de Palma.

Nascut el 1947 a Hannover, Albrecht va estudiar Belles Arts a Berlín entre 1971 i 1978. Tot just acabats els estudis, el 1979, Demitz va participar en el Junger Wester (premi biennal atorgat a joves talents) de Recklinghausen (el mes representatiu grup artístic alemany sorgit després de la II Guerra Mundial). A partir d’aquesta mostra, li arribà l’èxit.

Formà part dels “Jungen Wilden” (joves salvatges” amb altres artistes de la seva generació com Thomas Wachwergwer (1943-2015) i Ina Barfuß (1949). “Tot es venia, tot anava molt aviat, massa aviat. Fins al punt que Albrecht va sentir la necessitat de prendre aire i cercar dins el seu interior abans que una espiral d’immediatesa i trivialitat buidàs d’interès les seves pintures”, apunten Andreu i Aina.

“Per aquest motiu decidí deixar Alemanya i passar uns mesos viatjant pel món, retrobar-se a si mateix i alhora omplir-se per tenir més a oferir”. Va ser així que, després de viatjar a l’Índia, als Estats Units i a França, va arribar a Mallorca i, més concretament, a Pollença.

Tanmateix, però, mai no ha deixat de banda Alemanya, on de manera ininterrompuda ha mostrat la seva obra tant en exposicions individuals com col·lectives.

Pel que fa a la seva obra, Albretch Demitz “pinta formes noves on presenta l’experiència de la seva maduresa en una pintura plena de buit, i on destaquen els colors ocres, terres i daurats amb el blanc i uns infinits jocs de grisos; de tant en tant apareixen obres amb colors més sostinguts com el blau i el vermell”.

“A més de pintor de prestigi, Albrecht Demitz és un home sensitiu i un amant de la natura. I amb ella o amb els trossos d’ella que va trobant mentre gaudeix de passejades pels paisatges de Pollença confecciona escultures d’art pobre (arte povera en italià) que crea reutilitzant materials pobres com fusta i branques, pedres i roques, trossos de rebuig, teles, metalls i materials diversos i sense cap valor. Amb aquests materials l’artista intervé en un diàleg creatiu i inspirador entre l’objecte i allò que finalment representarà. Són objets trouvés que connecten l’artista amb el seu entorn”.

L’exposició “Canvi” d’Albretch Demitz es podrà visitar a l’església del Roser de Pollença fins al 29 de març. L’horari de visita és de dilluns a diumenge de 10’30 a 13’30 hores i de 17 a 20 hores.

I cal tenir en compte que acaba el termini…

Avui, divendres 31 de gener, acaba el termini per inscriure’s al Campionat de Truc que anualment es fa al Club Pollença.

El preu de la inscripció és de 10 euros i l’edat mínima per participar-hi són els 16 anys.

El Campionat començarà el 3 de febrer i la fase regular s’allargarà fins al dia 11 de març. Finalment, el 25 de març se celebrarà la gran final.

I, dilluns 3 de febrer, a les 12 de la nit, acaba el termini per participar al Concurs de Cuina Familiar, una activitat oberta a joves menors de 30 anys i adults majors de 30 anys, entre els quals hi hagi un vincle familiar, per cuinar en família.

Els interessats en participar en aquest Concurs, han d’enviar un vídeo a uepjove@ajpollenca.net d’un minut de durada mentre cuinen la recepta. També han d’incloure una fitxa amb el nom del plat, els ingredients i les quantitats emprades, les dades dels participants (nom i llinatges, carnet d’identitat, adreça electrònica i telèfon de contacte), procediment d’elaboració i fotografia del plat (màxim 2 megabites).

Tot plegat s’ha d’enviar especificant a l’assumpte que és “Concurs de cuina familiar”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT