ENQUESTA: RESTAURAR L’ESGLESIA DE SANT VICENÇ

121

L’església de Sant Vicenç i les coves funeràries situades a la urbanització de Los Encinares poden passar a ser propietat de l’Ajuntament si s’arriba a materialitzar l’acord a què han arribat amb un dels fills de Salvador Vidal, promotor d’aquella urbanització de la Cala Sant Vicenç.

La notícia s’ha fet pública aquests dies a la premsa autonòmica, però, abans d’escripturar aquests béns immobles a nom de l’Ajuntament, els hereus de Salvador Vidal i Francisca Sastre hauran de completar els tràmits relatius a l’acceptació.

Des que es va tancar al culte l’any 2011, el Bisbat de Mallorca va dessacralitzar el temple i va deixar clar que no n’eren propietaris. De fet, un dels hereus de la família Vidal Sastre apuntava que “es va cedir el 1974 quan es va recepcionar la urbanització, hi ha una placa i tot, però sembla que no es va escripturar”.

No es va escripturar a nom del Bisbat de Mallorca ni es va recepcionar aquell any. De fet, arran de la publicació de la notícia sobre l’Església i les Coves a la premsa autonòmica, uns veïnats de Sant Vicenç comentaren que, tant l’Església com altres zones verdes de la urbanització de Los Encinares, pertanyen a la junta de compensació de propietaris que es constituí a mitjans anys 90, quan l’Ajuntament va procedir a la recepció d’aquella urbanització.

PUBLICITAT

Una reforma de 200.000 o 300.000 euros

Amb aquestes incògnites sobre la propietat de l’Església i sobre la presumpta recepció de la urbanització, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, assegura que l’edifici “té problemes estructurals, però no aluminosi [motiu pel qual es va tancar al culte cap al 2010] i la nostra idea és arreglar-la perquè pugui ser un centre multifuncional i cultural com reclamen el veïns [en al·lusió a la directiva actual de l’Associació de Veïns de la Cala Sant Vicenç]”.

El batle Cifre Ochogavia apunta que, per reconvertir l’Església en espai multifuncional, s’haurà de “fer la teulada nova i adequar l’entorn. Electricitat, embelliment… el projecte costarà entre 200.000 i 300.000 euros”. A més a més, assegura que l’Ajuntament assumirà íntegrament el cost de la reforma una vegada la família Vidal Sastre formalitzi la donació.

Això no obstant, Cifre Ochogavia no pot posar data a la donació, perquè està pendent que la família Vidal Sastre completi els tràmits de l’herència després de la mort de Francisca Vidal, l’esposa de Salvador Vidal, promotor de la urbanització de Los Encinares.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT