ENQUESTA: CREUS QUE REBEN MASSA REGALS ELS NOSTRES NINS DELS REIS?

12

[socialpoll id=”2479408″]
Falta molt poc perquè arribin els reis. Fa dies que els nins fullegen catàlegs de juguetes, gruixats com a bíblies, fent creus a tot el que volen demanar als reis. De fet molts ja la tenen escrita de fa dies. Aquí a Mallorca els reis són molt generosos i, independentment de com s’ha portat el nin, li duran tot el que ha demanat… i alguna cosa més. Si el nin té molta família, encara en tindrà més. Tots els oncles, padrins joves o padrins vells escriuen la seva pròpia carta perquè els seus nebots, fillols o nets trobin a ca seva un bocinet de felicitat en forma de jugueta de plàstic.

Però, de veres trobaran la felicitat en aquestes juguetes? De veres ens donaran a canvi el seu amor?

La síndrome del nin hiper-regalat

Hi ha estudis que parlen de la síndrome del nin hiperregalat. Es a dir, nins que l’excés de regals els provoca una sèrie de conductes contraproduents en el seu desenvolupament. En primer lloc, el fet de tenir tot el que volen, sense haver fet cap esforç ni sacrifici, fa que tinguin una baixa tolerància a la frustració i no desenvolupen la capacitat de lluitar contra els revessos que es vagin trobant a la vida. Tantes juguetes també els crea una sobre-estimulació i no són capaces de jugar amb tot el que tenen, això fa que s’acabin avorrint i perdin la il·lusió pels regals i el seu contingut. D’altra banda, tenir tantes juguetes limita la imaginació, ja que no han de fer cap esforç per crear noves històries. Al cap i la fi, nins capritxosos, materialistes i consumistes.

La regla dels quatre regals

Per evitar això molts psicòlegs proposen la regla dels quatre regals, és a dir regalar una cosa que puguin portar (roba, sabates…), una cosa per llegir (un llibre, un conte, un quadern d’exercissis…), una cosa que realment necessitin i una cosa que realment desitgin.

PUBLICITAT

Es pot evitar?

A la majoria, complir amb aquesta regla, ens pareixi una cosa impossible, i probablement ho sigui. però hi ha algunes coses que és poden fer. Primer xerrar amb la família, i deixar clar els regals que els nins necessiten. Donar els regals en una reunió familiar, en lloc de que els hagin d’anar a cercar a les cases, potser ajuda. Si, amb això no aconseguim reduir el volum de regals, hi ha una darrera cosa que podem fer, donar els regals. Aquesta opció pot semblar dràstica, però hi ha moltes associacions que es preocupen de repartir juguetes als més necessitats. Fent seleccionar al nin algunes juguetes per donar, l’ensenyes a compartir i a ser solidari.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital