ENQUESTA: QUIN ÉS EL SABOR DELS DARRERS DIES?

201

Els Darrers Dies són “un oasi d’excessos carnals i gastronòmics tot just abans d’entrar en el període de dejuni i abstinència de la Quaresma” apunten Joana Ma. Serra i Victòria Parra a la introducció corresponent al mes de febrer a La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca.

Avui dia, la Quaresma ha perdut en bona mesura, per no dir per complet, ha deixat de tenir sentit pel que fa a ser un temps de privacions. En canvi, la gastronomia vinculada al Carnaval continua ben viva, tant a les llars mallorquines com als forns, sobretot, i, no tant, als restaurants.

Ben segur que hi ha plats més populars que altres. Sense anar més enfora, La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca. Apunten que “també són propis del Carnestoltes la greixonera de patates a Pollença”, cosa que molts pollencins mai no deuen haver tastat, encara que hi ha cases pollencines, on encara fan greixoneres de patates.

A l’altre extrem, la coca amb tallades i l’ensaïmada amb tallades són presents a gairebé tots els forns de Mallorca.

PUBLICITAT

Entre la popularitat de les coques amb tallades i les nostrades greixoneres de patates, però, hi ha altres plats propis dels Darrers Dies com ara el bullit d’ossos, el bullit de peus de porc i orella, la fava parada amb porquim, la greixonera de porc, la pollencina greixonera de patates, l’ensaïmades amb tallades i, sobretot, de coca amb tallades.

Per això, volem saber quin és el sabor dels Darrers Dies, o el que ve a ser el mateix: quin és el plat de Carnaval que més us agrada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT