ENQUESTA: LES PANADES, DE CARN O DE PÈSOLS

246

El principal tema de discussió a les cases mallorquines no és el futbol ni la política, és el menjar. Les coques: de pebres, de trampó o de ceba?, amb arengada o sense?; Els cocarrois: amb panses o sense?; El tumbet: amb carn o peix?, arrebossat o sense arrebossar?; el pa amb oli: primer la sal o l’oli? Aquestes petites variacions provoquen confrontaments amistosos, fins i tot, entre membres de la mateixa família. I si parlam de les diferències entre els mateixos plats a diferents pobles, el crui que ens separa es pot convertir en insalvable.

Per aquest motiu des de PUNTINFORMATIU.CAT volem posar llum humilment sobre aquestes qüestions que tant ens interessen. Ja ho férem amb el pa amb oli (enllaç). I ara, que encara tenim el gust de saïm a la boca, és el torn de les panades. Diuen que les de Pasqua només duen carn de mè i que les de Pasqua Granada també duen pèsols. També diuen que les panades, igual que els rubiols, tenen un origen jueu i que probablement varen ser els mateixos conversos els que incorporaren saïm al segle XV per demostrar públicament que havien renunciat al judaisme. Sigui com sigui, el que ara volem saber és quines són les preferides pels mallorquins del segle XXI, i per això us demanam:
Quina és la panada que t’agrada més?

I si no sabeu com es fan les panades, aquí teniu la vídeo-recepta:

AIXÍ ES FAN LES AUTÈNTIQUES PANADES

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of