ENQUESTA: COM ET PREPARES EL PA AMB OLI?

547

[poll id=”2″]
L’enquesta d’aquesta quinzena és una de les més transcendentals i que més discòrdia pot crear de totes les que hem fet a puntinformatiu.cat. Es tracta de la manera de preparar el pa amb oli. Respecte dels ingredients no hi ha gaire discussió. Unes bones tomàtigues de ramallet, oli verjo, sal i pa moreno (algun agosarat potser defensarà el pa blanc). Però l’ordre d’implementació és el que més discussions amistoses ha creat a les taules balears. Hi ha moltes maneres de fer-ho. Per exemple, intercalant la tomàtiga entre l’oli i la sal, o triturar la tomàtiga i mesclar-la amb la sal i l’oli abans de posar-la al pa. Però, sincerament, aquestes darreres propostes, per un humil pollencí com jo, semblen massa expeditives. Per això, a l’enquesta hem volgut posar com les respostes que creim són més comunes i deixar les citades per l’opció de “Altres”.

Cada casa té una manera de preparar el pa amb oli i, fins i tot, n’hi ha que divideixen els pobles per la manera de fer-ho. A Pollença sempre he vist posar la tomàtiga al principi, ja que així és més bona de fregar, i després posar l’oli i la sal. En l’ordre d’aquests dos darrers ingredients és on es produeixen les variacions internes. Però en alguna ocasió, menjant amb gent de fora poble, he vist com freguen la tomàtiga després de posar l’oli i la sal. I ho fan amb total normalitat! L’explicació que em donaren és que amb la tomàtiga acabes d’escampar l’oli i la sal… No ho acab de veure, però pot ser a ca nostra som uns extravagants i els que anam en sentit contrari som nosaltres.

Per esbrinar quina és la manera més comuna de preparar el pa amb oli, aquesta quinzena hem plantejat la pregunta: En quin ordre poses els ingredients del pa amb oli?

Amés del vostre vot a l’enquesta, també podeu deixar comentaris de l’entrada al Facebook si voleu afegir alguna qüestió que també trobeu important a aquest respecte.

PUBLICITAT

Per cert, la perfecció del pa amb oli arriba amb un lleuger torrat al caliu i un all fregat a la part posterior del pa…

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT