ENQUESTA: NOVA LLEI D’EUTANÀSIA, UN DRET O CRUELTAT?

530

El Ple del Congrés dels Diputats va aprovar aquest dijous 17 de desembre, la proposició de llei orgànica de regulació de l’eutanàsia. El dictamen de la Comissió de Justícia va comptar amb 198 votas a favor (el 60 per cent de la Cambra Baixa), 138 vots en contra (els del Partit Popular, Vox i Unión del Pueblo Navarro) i dues abstencions.

El text de la proposició haurà de ser ratificat pel Senat abans que la llei entri en vigor tres mesos després de publicar-se al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Per tant, podria ser una realitat durant la primera meitat del 2021.

A partir de l’entrada en vigor de la llei de l’eutanàsia, les persones majors d’edat que pateixin una malaltia greu i incurable o pateixin una dolència greu, crònica i que li impossibiliti viure a causa d’un patiment físic o psíquic intolerable sense possibilitat de cura o millora podran sol·licitar ajuda mèdica per morir. Aquesta prestació, a més a més, s’inclourà en el Sistema Nacional de Salut.

Per poder sol·licitar ajuda mèdica per morir, el pacient haurà de confirmar la seva voluntat de morir com a mínim en quatre ocasions durant el procés, cosa que es pot allargar més d’un mes des que se sol·litica per primera vegada. Deixant així la porta oberta a fer-se enrere o ajornar l’eutanàsia.

PUBLICITAT

Per altra banda, la llei contempla el dret dels metges a l’objecció de consciència. A l’hora, que estableix la creació d’una Comissió de Garantia i Avaluació formada per metges i juristes per controlar cada cas. Aquestes comissions seran competència de les comunitats autònomes.

Fet i fet, l’Estat espanyol es pot convertir en el sisè país del món en regular el dret a morir, tal i com ja han fet prèviament els Països Baixos, Bèlgica, Luxemburg, Canadà i Colòmbia. Tot i amb això també es pot donar el cas que prosperin els recursos que Vox i PP han avançat que presentarien al Tribunal Constitucional.

Així les coses volem saber l’opinió dels lectors de PUNT iNFORMATIU ara que s’ha avançat una passa més en la llei de l’eutanàsia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT